Rovinj: Novi ciklus "Pisca u prolazu"

Organizatorica književnih susreta Melita Jurkota
Organizatorica književnih susreta Melita Jurkota

U srijedu u Rovinju počinje ovosezonski ciklus Pučkog otvorenog učilišta "Pisac u prolazu". Na tradicionalnom mjestu u kavani hotela Adriatic u 19.30 sati organizatorica susreta Melita Jurkota propitivat će Nadu Galant i Robertu Razzi. U ponedjeljak, 29. listopada u istom prostoru i u isto vrijeme gosti ciklusa "Pisac u prolazu" bit će Ivica Prtenjača i Neven Ušumović. Jesenski dio ciklusa završit će 21. prosinca u MMC-u. Uz Božićni sajam knjiga, predstavit će se Predrag Lucić, Boris Dežulović i Olja Savičević.

- Za istovremeno predstavljanje dvaju autora odlučila sam se radi dinamike razgovora. Odabirala sam ih prema sklonosti. Tako karakterom oprečne Nada Galant i Robarta Razzi pišu dijalektalnu poeziju. Ivica Prtenjača i Neven Ušumović su pisci srednje generacije. Prtenjača je nedavno izdao zbirku priča kojoj je pridodao recepte, po kojima će se na predstavljanju kušati jela. Predrag Lucić, Boris Dežulović i Olja Savičević su toliko poznati da ih ne treba posebno predstavljati, kaže Melita Jurkota.

Projekt "Pisac u prolazu" započeo je 2003. godine, a prezentira nove književne naslove i opuse kroz susrete s autorima. Dosad je ugostio pedesetak eminentnih književnih imena aktualne hrvatske i inozemne književne scene. (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter