Rovinj: Nositeljica liste HDZ-a Evelina Sakić


Na današnjoj konferenciji za novinare Gradski odbor HDZ-a predstavio je svoje kandidate za vijeće Rovinja, na čijem je čelu Evelina Sakić, dugogodišnja članica stranke. Uz Sakić, o programu rada stanke za naredne četiri godine, govorio je i aktualni predsjednik rovinjskog HDZ-a Gracijano Švić, koji je naglasio da je program temeljen na jedanaest važnih točaka.

- Rovinjski HDZ živi s građanima i svim njihovim problemima. Stoga će jedan od naših najvažnijih ciljeva biti osigurati projekte koji će građanima omogućiti nova i sigurna radna mjesta. U tom cilju posebno ćemo se zalagati za nastavak izgradnje kanalizacijske mreže s revidiranjem pumpne stanice Kuvi i odvoda u more. Intenzivirat ćemo i izgradnju gradske obilaznice i time omogućiti bolji pristup poslovno-poduzetničkoj zoni Gripole-Spine, koja je na višegodišnjem čekanju zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa.

Kada je riječ o toj poduzetničkoj zoni, jedan od naših glavnih zadataka bit će rješavanje tog problema, koji se zbog već uloženog novca, vremena, ali i strpljenja građana i poduzetnika nikako ne smije staviti sa strane, rekao je Švić, koji je iz programa rada HDZ-a istaknuo i aktualnu problematiku rovinjske bolnice dr. Martin Horvat, koju, kako veli, treba organizirati kao javni objekt za potrebe javnog zdravstava, a ostali prostor dati na tržište preko zajedničkih programa javno-privatnog partnerstva.

- Zalagat ćemo se i za boljitak poljoprivrednika i cjelokupne poljoprivrede na način da ćemo organizirati otkup proizvoda, preradu i uskladištenje te nastaviti i s davanjem u zakup preostalog zemljišta u vlasništvu države. Cilj nam je i nastaviti implementaciju master-plana razvoja turizma grada Rovinja, ali i spriječiti daljnju eroziju državnih i lokalnih institucija i njihov odlazak iz Rovinja, odnosno Istre, rekao je Švić.

Evelina Sakić istaknula je i činjenicu da se na listi HDZ-a, uz mlade i školovane ljude, nalazi 60 posto žena, što zasigurno znači jedan novi, svježi i aktualniji vjetar u leđa na političkoj sceni Rovinja. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)     


Podijeli: Facebook Twiter