Rovinj: Nic Fanciulli na božicnom partyju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati britanski DJ i producent Nick Fanciulli profesionalno je odradio svoj nastup u Rovinju, na cjelonocnom partyju u bivšoj Tvornici duhana. Gostovanje svjetske megazvijezde elektronske glazbe nije privukao previše publike, koja je u vecem broju pocela dolaziti tek oko dva sata poslije ponoci, klada su se zatvorili puni kafici. Fanovi elektronska glazbe su više plesali oko šankova, nego na podiju pred guruom ovog glazbenog pravca koji dominira na party dogadanjima. Na slabiji odaziv publike vjerojatno je utjecao i nastup organiziran u badnjoj noci.

Nic Fanciulli, ciji je nastup zapoceo sat i pol iza ponoci je i u ovakvom ozracju, uz bogatu iluminaciju, pokazao zbog cega je na samom vrhu svjetske elektronske glazbe, što potvrduju i njegovi mnogobrojni nastupi i izdanja, ali i nagrade. Višestruki je dobitnik prestižne nagrade „Grammy", a suraduje i s gotovo svim važnijim predstavnicima elektronske glazbe u svijetu. Sasha, John Digweed, Deep Dish, Carl Cox, Tierfschwarz, Moby samo su neki od spomenutih obožavatelja Nicove glazbe, s kojima je suradivao kao DJ i producent. Nic je suradivao i radio na remixima Underworlda, Kylie Minogue, U.N.K.L.E, Loco Dicea, Josh Winka, Tracey Thorna te još mnogo drugih izvodaca.

Fanciulli svježim pristupom, produkcijom i remiksanjem dominira elektronskom glazbom u posljednje tri godine. Poceo se baviti glazbom sa 16 godina, kada je radio u trgovini nosaca zvuka. Karijeru je zapoceo kao DJ u lokalnim barovima svog rodnog grada Maidstona. Sa 20 godina otisnuo se u profesionalne vode, nastupajuci u legendarnom Class Clubu, kojem se cesto vraca, smatrajuci ga najboljim na svijetu.

Svojim nastupima u Class Clubu Fanciulli je postao svjetska DJ zvijezda. Njegovom su glazbom bili oduševljeni dvojac Deep Dish, Pete Tong i X-Press 2. Nicov glazbeni talent osigurao mu je mjesto u još prestižnijem klubu The Gallery Turnmills, u kojem je zajednicki nastupao sa DJ-ima kojima se dugo vremena divio. U prosincu 2005. godine Nic odlazi u legendarni Box of the Ministry of Sound, gdje nastupa dva puta mjesecno. Uslijedili su nastupi u najboljim svjetskim klubovima, a u klubu Space u Miamiju nastupao s DJ-ima kao što su Erick Morillo, Roger Sanchez, Steve Lawler i Sander Kleinenberg.

Nic je ubrzo postao stalni DJ na „We love Sundays" u klubu Space za ljetnu sezonu na Ibizi, a tu su još dva nastupa u Pachi za „Pure" i 10-ti rodendan Radija 1 u Spaceu. Uz ove, u iducim je godinama nastupao u londonskom MOS-u i venecijanskom Murettu.

Nicov producentski rad i remiksevi pokazali su se presudnim u njegovom napredovanju kao glazbenika i DJ-a. Njegova „That's more like it" osvojila je kao najbolja nova snimka titulu „Essential new tune". Ovo postignuce pojacano je ponovnim izdanjem Tears for Fears „Shout", snimke koja je diljem svijeta prepoznata kao „naj" snimka Ibize. Najveca priznanja dobio je za remikseve za Kylie Minogue i Tima Maasa. Njegovi najnoviji projekti ukljucuju mikseve za Tierfschwarz, Steve Lawlera, Underworld, Soul Mekanics, Ruler of the Deep, Wally Lopez i druge.

Nakon izdanja nekoliko nosaca zvuka Nick Fanciulli je krenuo na turneju po Aziji, SAD-u i Europi. Sa Andyem Chatterly osnovao je produkcijsku kucu „Saved Records", u kojoj su uz njega objavljivali i drugi poznati svjetski DJ-evi kao što su James Talkov, Paolo Mojov i Audio Fly. Posljednje dvije godine jedan od stalnih dance DJ-a na BBC Radiju 1.
Uz Nica Fanciullija, u ex TDR nastupili su brojni domaci DJ-evi.

Prije i poslije britanskog DJ-a nastupali su Lemon, Mark Ash, Robert Matt te Mr.Marley. Za najupornije organiziran je jutarnji after hour party u Monvi centru, na kojem su nastupile mlade snage elektronske scene u Hrvatskoj, Mark M i Noty Boy. (Piše Aldo POKRAJAC; snimio Manule ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter