Rovinj: Napao policajce

(M.SARDELIN)
(M.SARDELIN)

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napad na službenu osobu.

Naime, 25. prosinca oko 2 sata, policijski službenici zaprimili su dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici Montalbano u Rovinju te su dolaskom na mjesto događaja, u dvorištu kuće, zatekli nepoznatog muškarca koji je vikao. Muškarac je sa staklenom bocom nasrnuo na policijske službenike, a potom je jednog policijskog službenika udario nogom, a drugog šakom.

Drugi policijski službenici, koji su se nalazili na mjestu događaja, primijenili su nad muškarcem sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), nakon čega su ga priveli u policijsku postaju. Muškarac, za kojeg je utvrđeno da se radi o 44-godišnje hrvatskom državljaninu, nastavio je s protupravnim ponašanjem i u policijskoj postaji, a budući je bio opasan za sebe i okolinu, smješten je u odgovarajuću ustanovu.

U događaju su lakše ozlijeđena dvojica policijskih službenika, koje je osumnjičeni napao, kao i sam 44-godišnjak, protiv kojeg se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv muškarca se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, kao i zbog počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, obzirom je 44-godišnjak kod sebe imao i 2.2 grama marihuane.


Podijeli: Facebook Twiter