Rovinj najuspješnija destinacija za ljetni odmorišni turizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prve večeri dvodnevnih 21. Danima hrvatskog turizma koji su u srijedu počeli na Malom Lošinju, proglašene su najbolja destinacija i atrakcija godine te dodijeljene nagrade najboljima u poslovnom turističkom sektoru, kao i najboljim pojedincima, u izboru Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Istarska županija i ove godine ima više laureata.

U konkurenciji s Dubrovnikom i Labinom-Rapcem, Rovinj je proglašen najuspješnijom destinacijom za ljetni odmorišni turizam, Turistički cvijet zaslužila su i tri istarska hotela; rovinjski Monte Mulini u kategoriji s peti zvjezdica, Valamar Diamant u konkurenciji hotela s četiri zvjezdice te Valamar Isabella Island Resort u kategoriji hotela s tri zvjezdice.

Hotelska investicija u 2017. je Valamar Girandella Resort u Rapcu.

Istra ima i najbolji i veliki i mali kamp, a to su Camping Resort Lanterna u Poreču, odnosno Camping park Polidor u Funtani. Najbolja mala marina je pak ona u Vrsaru, a kao najbolje su ocijenjene i istarske putničke agencije, pulski Uniline Travel Company u konkurenciji velikih te porečki Fiore tours u konkurenciji malih putničkih agencija.

Pojedinačne nagrade, Čovjek - ključ uspjeha, zaslužili su agencijski djelatnik Euro Juričić iz rabačkog Atlasa, konobar Filip Savić iz rovinjske Maistre te prodavačica Mirjana Kranjac iz labinskog Jedinstva.

"Ova godina donijela je velike poraste dolazaka i noćenja. Očekujemo veće prihode nego lani, ali još je važnije da je sezona trajala dulje nego do sada i to je veliki iskorak. Nije bilo sve idealno, problema ima, a za iduću se godinu više pripremamo i nastojat ćemo popraviti ono što ove godine nije bilo u redu", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli na početku DHT-a.

Zahvalio je turističkim djelatnicima na odlično odrađenom poslu ove godine, ali i poručio da svi zajedno trebaju više poraditi na tome da se, kako je kazao, organiziranom ljetnom gužvom bolje upravlja, da što se više turista privuče izvan glavne sezone i da se kvalitetnijim radom ide kaodrživom razvoju.

Na završnoj svečanosti u četvrtak bit će proglašen šampion hrvatskog turizma za 2017. (Hina, M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter