Rovinj najpoželjniji grad turistima iz Srbije

Predstavnici Županije održali su niz sastanaka u Srbiji
Predstavnici Županije održali su niz sastanaka u Srbiji

Delegacija Istarske županije predvođena istarskim županom Valterom Flegom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem boravila je 5. i 6. ožujka u Beogradu, povodom otvaranja izložbe suvremene umjetnosti pod nazivom "Istra Beogradu". Na izložbi, nastaloj u suradnji Etnografskog muzeja Beograda te Zajednice Srba Rovinja i Zavičajnog muzeja Grada Rovinja, predstavilo se 18 autora iz Istre s 40 radova.

Kako je na samome otvaranju rekao župan Flego, izložba predstavlja presjek suvremenog istarskog stvaralaštva te je izrazio zadovoljstvo što će radove do 24. ožujka moći pogledati i beogradski ljubitelji umjetnosti. Također, istarski župan, područje kulture vidi kao područje koje nudi široki spektar suradnje dviju država.

Tijekom boravka u Beogradu, istarski župan i pulski gradonačelnik susreli su se i veleposlanikom RH Gordanom Markotićem u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu s kojim su razgovarali o stanju u državi, aktualnostima u bilateralnim odnosima Hrvatske i Srbije te o proširenju gospodarske suradnje. Flego je rekao da pozdravlja postojeći interes srpskih investitora za ulaganja na području Istre te onaj istarskih proizvođača da svoje proizvode izvoze u Srbiju. Kako se do sada pokazalo, istarski proizvodi dobro su prepoznati i prihvaćeni u Srbiji.

Jednako tako, veliki interes postoji i za Istru kao turističku destinaciju. Naime, na prošlotjednom Sajmu turizma u Beogradu, Istra se pokazala kao najpoželjnijom destinacijom, odnosno Rovinj kao najpoželjniji grad za odmor srpskih turista. Na tom tragu župan Flego i veleposlanik Markotić izrazili su želju da se ponovno uspostavi direktna avionska linija Pula-Beograd za koju je protekle sezone postojao veliki interes. (C. B. GALIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter