Rovinj Music Festival otvaraju Goran Bare i Majke

Goran Bare na lanjskom RMF-u (Saša MILJEVIĆ)
Goran Bare na lanjskom RMF-u (Saša MILJEVIĆ)

Rovinj Music Festival, festival koji uz već etablirana glazbena imena daje priliku i neafirmiranim bendovima da se predstave široj publici, počinje danas u velikom šatoru na Trgu maršala Tita nastupom Gorana Bareta i Majki s početkom u 21 sat.

Pola sata pred koncert u 20.30 nastupa grupa Baltazar, a po završetku koncerta Majki održat će se i natjecateljski dio festivala -  prva polufinalna večer gdje će svoje glazbeno umijeće odmjeriti TheLink20 iz Rovinja, Buco i Kalašnjikovi iz Krka te 100% iz Rijeke.

Drugu večer, u subotu, nakon nastupa skupine Kultura, u 21 sat nastupa Opća opasnost, a potom slijedi druga polufinalna večer. Nastupaju Frantic iz Novske, Merkur iz Kaštel Kambelovca te Aestetic Empathy iz Sarajeva, nakon čega će biti proglašen i ovogodišnji pobjednik RMF-a. Organizatori su ove godine odlučili da nagrada bude kompilacijski CD u izdanju Apeirona na kojem će svaki bend biti zastupljen sukladno ostvarenoj poziciji na festivalu - pobjednik će biti zastupljen s četiri pjesme, drugoplasirani s tri, trećeplasirani s dvije, a ostala tri benda će na CD-u imati po jednu pjesmu.

U nedjelju u kazalištu Antonio Gandusio s početkom u 21 sat nastupa Josipa Lisac, a u šatoru na trgu s početkom u 22 sata Feedback, DavidiaN, prošlogodišnji pobjednici RMF-a te za kraj Zinedin Zidane.

U Režiji RMF-a bit će organiziran i doček Nove godine u šatoru s početkom u 20.30 sati. Prisutne će zabavljati Trio Evolution, Master band i Dream Project.

Ulaznica za Gorana Bareta i Majke te Opću opasnost u pretprodaji košta 50, a na dan koncerta 60 kuna. Koncert Josipe Lisac je 180 kuna u pretprodaji, a 200 na dan koncerta. Na sve ostale koncerte ulaz je besplatan. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter