Rovinj Music Festival cijeni kreativnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo izdanje trodnevne manifestacije Rovinj Music Festival održat ce se od 27. do 30. prosinca na dvadesetak lokacija u Rovinju. O potankostima festivala novinare su izvijestili kreativni direktor festivala Zoran Milijaševic, web-promotorica Marija Curcic, asistent Aleksandar Lukic i pulska pjevacica Nataša Petric Tasha.

Ovogodišnje izdanje RMF-a ugostit ce 54 izvodaca i bendova u natjecateljskom programu te još 24 sastava koji ce nastupiti u revijalnom dijelu festivala. Podsjetimo, RMF je festival koji nastoji promovirati neafirmirane hrvatske glazbenike.

- Ove godine festival ce ugostiti izvodace iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine što ce mu dati medunarodnu dimenziju. Festival je prilika neafirmiranim bendovima da budu prepoznati, a cilj je na taj nacin potaknuti kreativno stvaralaštvo. Naravno, festival ima i turisticki znacaj za Rovinj. Nadamo se da ce se ova manifestacija razviti u najznacajniji nezavisni festival neafirmiranih glazbenika u regiji, kazao je Zoran Milijaševic.

Festival okuplja glazbenike iz gotovo svih glazbenih žanrova, a posebnost ovogodišnjeg izdanja bit ce nastup klapa koje ce predstaviti hrvatsku kulturnu baštinu.

Prijave za nastup na RMF-u zakljucene su krajem prošlog mjeseca, a jedan od glavnih kriterija za odabir glazbenika i bendova bila je originalnost u pristupu glazbi. Natjecateljski dio programa održavat ce se svaki dan festivala od 16 do 20 sati, a priliku da ocijeni nastup razlicitih bendova imat ce publika. Nakon natjecateljskog dijela programa, festival ce se nastavljati revijalnim dijelom i nastupom DJ-ejeva sve do 5 sati ujutro.

Vecina programa odvijat ce se na cetiri lokacije – ispod glavnog šatora na rovinjskom Trgu maršala Tita, u kazalištu Gandusio te na dva floora u klubu Shakakha. U sklopu festivala održat ce se i sajam glazbene opreme, glazbene i slušne radionice te tematska predavanja. Napomenimo da je prva nagrada na natjecanju glazbenika i bendova besplatna produkcija nosaca zvuka. Ulaz na sve programe tijekom trajanja festivala je besplatan.


Podijeli: Facebook Twiter