Rovinj: Moguć novi val stambene izgradnje

Naselje Borik (Arhiva)
Naselje Borik (Arhiva)

Grad Rovinj raspisao je natječaj za prodaju nekretnina u svom vlasništvu na područjima Saleterie i Borika.

U predjelu Salteria na popisu je devet katastarskih čestica -  najmanja od 726, pa sve do najveće 1.553 četvorna metra - a za svaku od njih objavljena je i cijena, odnosno visina jamčevine. S obzirom da se nekretnine nalaze unutar obuhvata Detaljnog plana uređenja naselja Salteria utvrđeni su i uvjeti izgradnje. Konkretno, za četiri manje čestice do 800 kvadrata, namjena je mješovita, pretežito stambena građevina, a mogući su i poslovni sadržaji koji ne ometaju stanovanje.

Na svakoj od navedenih čestica moguće je sagraditi najviše šest stambenih jedinica, pri čemu se i apartman i poslovni prostor smatraju stambenim jedinicama. Maksimalna visina građevine do krovnog vijenca iznosi 10,5 metara, a 30 posto površine čestice mora biti hortikulturno uređeno. Također, naznačeno je i da su čestice priključene za javno prometnu površinu.

Za preostalih pet katastarskih čestica u Saleteriji, koje su veće i čije se površine kreću od 1.400 do 1.550 četvornih metara na njima je moguća isključivo stambena namjena, i to visoki standard stanovanja.

Što se pak tiče predjela Borik, na natječaj je dana samo jedna katastarska čestica od 495 četvorna metra i na njoj je moguća gradnja obiteljske slobodnostojeće građevine, s najviše tri stambene jedinice. Inače, ova se katastarska čestica nalazi u izgrađenom i uređenom dijelu građevinskog područja za koje ne postoji obveza izrade urbanističkog plana uređenja, a osiguran joj je i priključak na javno-prometnu površinu s Ulice Val de Lesso.

Najpovoljnijom će se ponudom smatrati ona koja ispunjava zadane uvjete iz natječaja, te ona u kojoj je ponuđen najviši iznos kupoprodajne cijene. Sam natječaj provodi se prikupljanjem pisanih ponuda u zatvorenim omotnicama i s rokom od deset dana od dana objave na oglasnoj ploči Grada Rovinja, a on je 27. studenoga. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter