Rovinj - Mladost Marina Kaštela 0:3

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Za nešto više od sat vremena odbojkaši iz Kaštele na najbolji način riješili su derbi protiv Rovinja. Domaći se nisu najbolje suprotstavili razigranim i kvalitetnim gostima.

Derbi su s dva asa Ivankovića bolje otvorili igrači Rovinja povevši 3:1, ali Kaštelani ih sustižu na 6:6. Motivirani Rovinjci na serviranje Nikačevića uspijevaju doći u vodstvo 13:7, kad još jednom preko Colića na servisu igrači Mladosti serijom 7:0 okreću vodu na svoj mlin. Čvrsti gosti preko preciznog Močića poveli su 18:14, zahvaljujući i dobroj igri Skočića i Šestana. Pored toga što je domaćin došao na samo jedan razlike, set je pripao gostima. U istom stilu Rovinjci nastavljaju i u drugom setu, poveli su 4:2, ali preko Andrića "mladostaši" okreću rezultat i bježe na tri razlike, kad Rovinjci dosta griješe na mreži i na prijemu. Čvrstim blokom Skočića, Colića i Močića gosti su odjurili na 16:7. U igri Rovinja bilo je dosta propuha, nikako nisu uspijevali povezati redove. U završnici drugog seta trener Ivanić u vatru ubacuje Kuhara i Hrelju, ali gosti ništa ne prepuštaju slučaju već dolaze u uvjerljivo vodstvo.

Pored vodstva Rovinja 3:0 u trećem setu domaći igrači namjerili su se na vrlo raspoložene Kaštelane, aktualne prvake Hrvatske, koji okreću ponovno rezultat za vodstvo od 6:4. Poslije 8:8 igrači Rovinja uspjeli su donekle povezati igru za prednost od tri-četiri poena razlike (12:9, 18:14) kad su gosti počeli stezati obruč (20:19, 22:22) te na serviranje Močića dolaze do uvjerljive pobjede. Rovinjski odbojkaši izgorjeli su u velikoj želji za dobrim rezultatom protiv trenutno najbolje muške ekipe u zemlji. (I. RADETIĆ)

Rovinj - Mladost Marina Kaštela 0:3 (23:25, 12:25, 22:25)

Utakmica 15. kola Prve lige odbojkaša, skupina I. Dvorana Gimnasium Rovinj. Gledatelja: 200. Suci: Rajković i Niessner (oba Rijeka).

ROVINJ: Nikačević 4, Brajković 5, Venier, Hrelja, Demirović 7, Kuhar, Ilić 6, Matić (L), Peršić (L), Poropat, Kepčija 8, Ivanković 10.

MLADOST MARINA KAŠTELA: Šarčević (L), Colić 10, Giljanović, Glavurdić, Šćerbakov, Skočić 12, Šestan 3, Đirlić, Andrić 11, Stanić 7, Močić 8, Pervan.


Podijeli: Facebook Twiter