Rovinj među najpoželjnijim destinacijama National Geographica


Još jedno vrijedno priznanje na račun ljepote Rovinja ovih je dana stiglo iz časopisa National Geographic Books, koji je u svom posljednjem izdanju Rovinj uvrstio među 225 čudesno lijepih mjesta svijeta. Uspjeh Rovinja tim je veći što je to jedini grad iz  Lijepe naše kojem je pošlo za ljepotom i atraktivnošću da se nađe u društvu najpoželjnijih svjetskih destinacija.

Autor testa u knjizi pod nazivom "Destinations of a lifetime: 225 of the World's Most Amazing Places", između ostalog o Rovinju piše kao o srednjovjekovnom gradiću na Mediteranu čija starogradska jezgra još i danas odiše venecijanskim utjecajem. Također, u tekstu se navode i preporuke o najboljem razdoblju za posjet gradu svete Eufemije te što raditi i kako se zabaviti u njemu. Autor je kao preporuku za smještaj izdvojio hotel Monte Mulini dok je za gastronomski užitak odabrao restoran Monte.

Autor atraktivnog teksta smatra da je šetnja kamenim starogradskim uličicama Rovinja neponovljivo iskustvo i način da se upije i osjeti njegova mediteranska kultura. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter