Rovinj: Lovio šljuke pa nastrijelio maloljetnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dana 8. prosinca oko 8 sati policija je zaprimila dojavu da je jedna osoba ozlijeđena na šumskom predjelu Turnina, kod Rovinja. Utvrđeno je da se nekoliko osoba, članova lovačkog društva s područja Rovinja, bez pratnje odgovorne osobe, nalazilo u organiziranom skupnom lovu na šumske životinje. S njima je bio i jedan maloljetnik.

U jednom se trenutku jedan od lovaca, 39-godišnjak iz Rovinja, udaljio iz skupine. Muškarac je tada, ne vodeći računa o pravcu pucanja i mjestu kretanja ostalih sudionika lova, ispalio hitac u pravcu šljuke, no pritom je pogodio maloljetnika, koji je zbog zadobivenih ozljeda prebačen u Opću bolnicu Pula.

Rovinjska je policija utvrdila osnove sumnje da je 39-godišnjak iz Rovinja počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Protiv njega se podnosi prijava u redovnom postupku, a poradi utvrđivanja nepravilnosti tijekom lova i poduzimanja odgovarajućih mjera, o događaju će se obavijestiti nadležna lovna inspekcija. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter