Rovinj: Krao namještaj i automobile

39-godišnjak je ukrao ključeve apartmana i poslovnih prostora u Ulici Centener u Rovinju (A. POKRAJAC)
39-godišnjak je ukrao ključeve apartmana i poslovnih prostora u Ulici Centener u Rovinju (A. POKRAJAC)

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom s područja osječko-baranjske županije te je utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe i dva kaznena djela prijevare.

Naime, u ožujku je policiji 63-godišnjakinja iz Rovinja prijavila da je kod nje u Austriji boravio 39-godišnjak koji joj je ukrao ključeve apartmana i poslovnih prostora u Ulici Centener u Rovinju.

Muškarac je povratkom u Hrvatsku iz apartmana i poslovnih prostora ukrao namještaj i druge predmete te automobil renault espace koji je bio parkiran u dvorištu.  63-godišnjakinja je oštećena za više stotina tisuća kuna.

Osim za tešku krađu, 39-godišnjaka se tereti i da je počinio dvije prijevare. U lipnju prošle godine, 52-godišnjak iz Rovinja dao mu je na korištenje svoj automobil renault laguna, pulskih registracijskih oznaka, no muškarac mu ga nije vratio te ga je na taj način oštetio za više tisuća kuna.

Drugu prijevaru počinio je u veljači ove godine, kada je zajedno s još jednom osobom, sklopio ugovor o kupoprodaji nekretnina, u vlasništvu 50-godišnjakinje iz Siska, za novčani iznos od više desetaka tisuća kuna. Nekretninu je kupio od osobe koja je lišena poslovne sposobnosti i na tako kupljenu nekretninu, novi vlasnici uknjižili su pravo vlasništva.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 39-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske. (PU Istarska/GI)


Podijeli: Facebook Twiter