Rovinj: Krala po plažama pa završila iza rešetaka

(Ilustracija Dejan ŠTIFANIĆ)
(Ilustracija Dejan ŠTIFANIĆ)

Zbog sumnje da je u Rovinju počinila šest krađa, rovinjska policija provela je kriminalističku obradu nad 40-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine. Ona je uhićena na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo 14. kolovoza ujutro te su kod nje pronađene stvari za koje se posumnjalo da su ukradene. Stoga je žena transportirana do Rovinja da bi tamošnjoj policiji pojasnila svoje ljetne aktivnosti po plažama.

Utvrđeno je da je 40-godišnjakinja u razdoblju od 23. srpnja do 9. kolovoza na rovinjskim plažama, iskoristivši nepažnju ili odsutnost stranih gostiju, krala pretežno mobitele te novčanike. Za prvu krađu izabrala plažu Cuvi, gdje je je 23. srpnja 41-godišnjem talijanskom državljaninu iz ruksaka ukrala fotoaparat, ručni sat, ključeve od automobila i apartmana, te novčanik oštetivši ga tako za oko 2.000 kuna. Potom je u večernjim satima 25. srpnja na plaži u autokampu Valdaliso u Rovinju dvojici 18-godišnjih nizozemskim državljana ukrala ruksak. U njemu su se nalazili iPod, mobitel, igraća konzola, odnosno stvari vrijedne oko 7.000 kuna.

S krađama je nastavila i 5. kolovoza kada je na plaži Punta Križ iskoristila odsutnost dvojice slovenskih državljana u dobi od 37 i 18 godina i otuđila im torbice u kojima su se nalazili mobitel, ključevi od automobila i novčanik. Slovenci su krađom oštećeni za oko 2.500 kuna. Istog je dana na toj plaži otuđila torbicu s novčanikom, mobitelom, ključevima od automobila, 46-godišnjem talijanskom državljaninu oštetivši ga za oko 3.200 kuna. Idućeg dana 40-godišnjakinja je na plaži Punta Corrente u Ulici Luja Adamovića 39-godišnjem austrijskom državljaninu otuđila novčanik i mobitel.

Posljednju krađu počinila je 9. kolovoza na plaži u turističkom naselju Amarin gdje je 46-godišnjem njemačkom državljaninu otuđila mobitel oštetivši ga za oko 2.000 kuna.

Četrdesetogodišnjakinja je 16. kolovoza navečer privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter