Rovinj: Koncert duhovne glazbe u čast svetoj Eufemiji

Nastup Vesne i Davora Terzića i Zbora mladih svete Eufemije
Nastup Vesne i Davora Terzića i Zbora mladih svete Eufemije

U čast svetoj Eufemiji, mučenici i zaštitnici grada Rovinja, sinoć je na centralnom gradskom trgu održan deseti, jubilarni koncert duhove glazbe.

Večer je svojim nastupom otvorio rovinjski kantautor Davor Terzić, koji je uz Vesnu Terzić organizator i umjetnički ravnatelj koncerata i kojemu su se na pozornici pridružili članovi Zbora mladih svete Eufemije.

Uslijedio je i nastup devetnaestogodišnje Rovinjke Eleonore Dobrović, kojoj su organizatori čestitali rođendan, a potom i još jednog prelijepog glasa iz Podgore Nensi An'Nadia. Također, publika okupljena na trgu poslušala je i izvedbe zagrebačkog zbora Kefa te VIS-a Rim, iz istog grada, a naposljetku i zbora Nebeski znak iz Nove Gradiške.

Kako doznajemo od inicijatora koncerta Davora Terzića, iz godine u godinu u Rovinju je sve veći broj poklonika i štovatelja duhove glazbe, za koju veli da je premalo zastupljena u medijima.

- Upravo stoga je i jedan od najvažnijih ciljeva koncerta svetoj Eufemiji približiti ljudima duhovnu glazbu i dati im mogućnost da je upoznaju. Jer, dok se u većini zemalja, a zorni je primjer Amerika, ona isprepliće s ostalom glazbom, kod nas je, barem što se tiče medija, izdvojena, rekao nam je Davor Terzić. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter