Rovinj: Komemoracija za Tomislava Brstilu

S komemoracije za Tomislava Brstilu (A. POKRAJAC)
S komemoracije za Tomislava Brstilu (A. POKRAJAC)

Uz obljetnicu pogibije, delegacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, 119. brigade Hrvatske vojske, Grada Rovinja i obitelji položile su vijence i cvijeće na grob Tomislava Brstile na rovinjskom groblju Laste.

Brstilo, mladi branitelj, poginuo je 31. prosinca 1991., kad je njegove postrojba išla na prvu crtu bojišta na položaju Letinac - Dabar, koju je pokrivala 111. brigada. Tom je prigodom jedinica naletjela na zasjedu i protutenkovsku minu.

- Iz zasjede je na vozilo otvorena vatra i bilo je više ranjenih, a Tomislav Brstilo je smrtno stradao. U znak sjećanja na stradale u četničkoj zasjedi, u Letincu, blizu mjesta stradavanja, podignut je spomenik braniteljima. Brstilo je, poput mnogih vršnjaka, dao svoj mladi život za samostalnu i neovisnu Hrvatsku, rekao je na komemoraciji Vlado Sau, predsjedavajući koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Tomislav Brstilo rođen je 1973. godine. Djetinjstvo i mladost proveo je u Rovinju, a početkom Domovinskog rata na osobni se zahtjev u studenom 1991. priključio Prvoj bojni 119. brigade HV-a u Puli. Posmrtno mu je dodijeljen čin časničkog namjesnika te je dobio spomenicu Domovinskog rata i orden Zrinskog i Frankopana. (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter