Rovinj: Kao u Thrilleru Michaela Jacksona

Noć živih mrtvaca (S. PETRUZ)
Noć živih mrtvaca (S. PETRUZ)

Zahvaljujući plesnoj grupi "Roxanne" i više od osamdeset plesača i plesačica različitih dobnih uzrasta, i najmlađi su Rovinjci u najstrašnijoj noći u godini, došli na svoje. Prvi je put na Trgu maršala Tita organizirana Noć vještica (Halloween) koja se slavi uoči Svih svetih.

A da bi sve uistinu bilo "scary", kako i dolikuje noći kada se bude i zemljom šeću zombiji a nebom lete vještice, pobrinuo se uigrani dvojac Maja Grbac i Petar Dugandžić, koji su osmislili scenografiju - svijećom upaljene i izdubljene bundeve, maglu, rasvjetu,  kostimografiju na kojoj bi pozavidjele i neke kazališne kuće kao i izvrstan make up.

Izbor glazbe kao i plesni koraci bio je i više no dovoljan razlog za dolazak na Trg. U jednom je trenutku čitav trg lelujao poput Mihaela Jacksona u Thrilleru. Jer, ako je mjerač uspješnosti broj gledatelja ali i količine "jeze" koje su nasmijani klinci i klinceze plešući zombije, izazvali, onda ništa manje od ocjene deset za izvrsnu rovinjsku inačicu popularnog televizijskog showa "Zvijezde plešu".

Na Jacksonov se "Thriller" usporeno kretalo i mlado i staro, dok su manje upućeni gledatelji vriskali, što od uzbuđenja što od straha…

Uz odlične plesne performanse, posebno veselje izazvala je i velika ovješena bundeva ispunjena slatkišima, koju je osmislila i bombonima ispunila Marija Uzelac. Valjalo ju je samo dobro izmlatiti vještičjom metlom i ona je kako, simpatično prokomentira klinac do mene, "stala ko' luda rigati bombone". (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter