Rovinj kao kulisa modnoj fotografiji

Voditelji, modeli i polaznici prošlogodišnje radionice
Voditelji, modeli i polaznici prošlogodišnje radionice

Izložba fotografija nastalih tijekom radionice portreta i modne fotografije koja se održala protekle godine u Rovinju pod vodstvom fotografa Alessandra Michelazzija, otvorena je u fotogaleriji Centra vizualnih umjetnosti Batana u Rovinju.

Otvorenjem izložbe, koja nudi tridesetak fotografija nastalih tijekom radionice, ujedno je i najavljen početak novog workshopa portreta i modne fotografije koji će se održati od 11. do 16. rujna u Rovinju u prostorima Zajednice Talijana.

Mladen Boljkovac, predsjednik CVU Batana rekao je da se nada da će izložba i radionica postati tradicionalni jer promoviraju Rovinj i rovinjske ljepote. Na izložbi su izložene fotografije 15 polaznika radionice - 13 ih dolazi iz Italije, ali su zastupljeni i članovi CVU Batana - Kristian Bančić i Silena Košara.

Marinko Rade, koji je ujedno i menadžer ovog događanja, rekao je da je to manifestacija koja raste, a Michelazzi je istaknuo kako je workshop prošao i bolje od očekivanog jer su polaznici bili uglavnom studenti koji su imali samo osnove znanja. Na izložbi su osim polaznika i voditelja bili prisutni i fotomodeli Doris Zelić i Marina Stanger.

Program radionice uključuje predavanja koja pružaju dodatna znanja sudionicima o osnovnim tehnikama, a koja će se odmah koristiti u praksi. Osim modela, fotografirat će se i prirodne znamenitosti i arhitektura grada Rovinja, a sudionicima će uskočiti u pomoć profesionalni modeli i make-up artisti, kako bi imali priliku slikati modne portrete na profesionalnoj razini.

Profesionalni fotograf Alessandro Michelazzi, potpomognut svojim asistentima, vodit će sudionike korak po korak objašnjavajući najbolje tehnike za korištenje u raznim uvjetima i nudeći savjete za poboljšanje proizvedene, snimljene fotografije. Dodatni cilj radionice modne fotografije je istaknuti ljepotu grada Rovinja i njegove romantične obale kroz fotografiju, kombinirajući didaktiku i trenutke ležerne zabave turističkog razgledavanja.

Izložba ostaje otvorena do 16. rujna. (Napisala i snimila M. MEDIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter