Rovinj: Jednostavno do putovnice za pse

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Od prvog siječnja, na snazi su i nova pravila za kućne ljubimce. Jer, da bi ih vlasnik, eventualno odveo na snijeg ili u posjetu njihovim ili svojim rođacima u inozemstvo morat će im osigurati novu, dvojezičnu hrvatsko - englesku putovnicu. Razloga panici nema, jer kako saznajemo od rovinjskog veterinara Čedomira Labure, iz Veterinarske stanice Laste, putovnica ima, koštaju deset kuna, izdaju se odmah i ne trebaju fotografiju.

Uz ovu, od veterinara Labure doznajemo da su prvi dani siječnja u znaku početka cijepljenja protiv bjesnoće, a koje moraju obaviti svi psi, stariji od tri mjeseca. Cijena cjepiva iznosi 150 kuna, a čipiranje koje je jednokratno i ukoliko ga pas nema iznosi dodatne 92,21 kunu.

Rovinjskog veterinara pitali smo i za novosti vezane za navodno, napuštanje psa čija je nesretna sudbina - uginuće potresla brojne rovinjske vlasnike i ljubitelje životinja. Po riječima Labure, pas je dan na čuvanje i nije bio napušten, ali je zbog bolesti došlo do uginuća. Nikakvog zanemarivanja, a još manje napuštanja u toj nesretnoj priči nije bilo, veli nam rovinjski veterinar. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter