Rovinj: Jarbolom zakacili dalekovod, opekla ih struja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nesvakidašnja i za sada neobjašnjiva tragicna situacija zadesila je u srijedu poslijepodne u rovinjskom autokampu Valalta troje njemackih turista. Naime, njih je, kako prenosi policija, opekla struja dok su rucno prenosili camac zemljanim putem u kampu jer su u jednom trenutku jarbolom dotakli vodic strujnog dalekovoda od 35 kilovolti.

U nesreci je 43-godišnjak teško ozlijeden zadobivši opekline drugog i treceg stupnja na oko 50 posto tijela, a 42-godišnja žena i 10-godišnji djecak lakše su ozlijedeni. Muškarac je hitno prebacen u rijecki Klinicki bolnicki centar na lijecenje. Neslužbeno saznajemo da je u vrlo teškom stanju, a od Davora Miškovica, direktora Elektroistre iz Pule da su u pravilu dodiri s dalekovodom takve jacine uglavnom smrtonosni. Supruga i dijete bili su zbrinuti u pulskoj Opcoj bolnici.

Što se zapravo dogodilo i kako je moguce da usred autokampa postoji mogucnost da se na ovaj nacin strada od visokonaponskog strujnog kabla, za sada nismo uspjeli saznati. Naime, o ovoj nesvakidašnjoj i neuobicajenoj nesreci željeli smo dobiti više informacija u samom kampu no djelatnici na rampi autokampa nisu nam dozvolili ulazak, niti su željeli davati bilo kakve izjave.

Telefonom smo pokušali nešto saznati od predsjednika Uprave autokampa Valalte Ivana Hrelje, ali niti njega nismo uspjeli dobiti. Ovo nije prvi put da se novinarima uskracuje pristup kampu i zatvara vrata kada su u pitanju informacije o dogadajima u ovom kampu. Tako za sada ostaje nepoznato što se zapravo zbilo.

Davor Miškovic, direktor Elektroistre rekao nam je da postoje odredena pravila postavljanja dalekovoda u kampu. Tako primjerice u tom dijelu nije dozvoljen prolaz, a stup dalekovoda mora biti viši od sedam metara. "S naše je strane napravljeno sve kako treba. Žice su na propisanoj visini iznad sedam metara i naša je zaštita djelovala ispravno. Odmah nakon dodira dalekovod je iskljucen", izjavio nam je Miškovic. (M. S., S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter