Rovinj - Istra 1961 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 u subotu su na Valbruni protiv Rovinja odigrali drugu prijateljsku utakmicu u ovom pripremnom razdoblju upisavši i drugu, ali teškom mukom ostvarenu 1:0 pobjedu.

Domaci je treceligaš, pred solidno ispunjenim tribinama i velikim brojem predstavnika medija, bio odlican suparnik koji je dostojno parirao prvoligašu dobrim dijelom susreta.

Omar Abuselyana i Barlecaj u nekoliko navrata zaprijetili Manceu na pulskom golu, a jedini pravi šut na domaci gol imao je Paolo Grbac iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila gredu i odbila se u polje. Bilo je to poluvrijeme kojim trener Pamic nikako nije bio zadovoljan.

Ako je prvo poluvrijeme bila "kamilica", nastavak je bio dostojan prvoligaša. Trener Pamic u drugih je 45 minuta na travnjak poslao kudikamo jacu postavu, iako je nedostajao veci broj pulskih igraca koji su s tribina gledali susret. Cijelo se vrijeme igralo na polovici Rovinja, ali lopta nikako nije htjela u gol domacih. Glavni "krivac" tome bio je domaci golman Luka Orbanic koji je obranio citav niz teških udaraca raspoloženom Križmanu, Roceu, Batarelu i Havojicu.

Jedini koji ga je uspio svladati bio je upravo Havojic i to pospremivši "odbijanac" u mrežu nakon što je Orbanic kratko odbio "bombu" koju je s ruba kaznenog prostora uputio Jerkovic. Pokušali su Puljani i nakon vodstva postici još poneki gol, pogotovo nakon što je domaci trener Emil Nimcevic u zadnjih pola sata u igru uveo i sve igrace s klupe. No, Orbanic je "zakljucao" svoja vrata.

Bilo je puno prilika, ali je opet izostala realizacija, ono što je pulskog prvoligaša "pokopalo" jesenas i što je glavni razlog tek 12. mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Dijelom je opravdanje i u cinjenici da su "zeleno-žuti" igrali bez prve špice. Belle je u Kamerunu, a Primorac je preventivno preskocio susret. (R. CAR; S. MILJEVIC)

Stadion Valbruna. Gledatelja: 150. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomocnici: Radetic (Rovinj) i Pavlovic (Rovinjsko Selo).

Strijelac: 0:1 Havojic (72').

ROVINJ: Orbanic, N. Abuselyana, Tomic, Pavic, Funcic, Matic, Glamocanin, Budicin, Cvolic, O. Abuselyana, Barlecaj. Još su igrali: Bašic, Qosa, Tankovic, Leshdedaj, Cvijetic, Mastilovic, Kovacevic.

ISTRA 1961 (1. poluvrijeme): Mance (od 30. Prskalo), Krijan, Zgrablic, Maric, Batelic, Berišic, Z. Milic, Prelcec, Grbac, Tankovic, Badrov; (2. poluvrijeme): Prskalo (od 60. Perkovic), Maric, Karabatic, Stranatic, Sušic, Batarelo, Jerkovic, Bacelic - Grgic, Roce, Havojic, Križman.


Podijeli: Facebook Twiter