Rovinj i tango se vole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi po redu Medunarodni festival tanga završen je u nedjelju plesnjakom na otvorenom na Trgu brodogradilišta ispred Multimedijalnog centra. Uz taktove njemackog sastava Trio Mara na trgu su sudionici festivala, Rovinjci i njihovi gosti, plesali argentinski tango. U MMC-u je uz festival postavljena izložba Renca Kosinožica i Željka Burica o Argentini, tako da se na trgu i u izložbenoj sali mogao osjetiti dašak ove prostrane zemlje - kolijevke tanga.

U cetiri dana festivala, koji su zajedno organizirali Maistra, Studio Libertango iz njemackog grada Oldendurga i MMC, uz pokroviteljstvo Grada Rovinja i njegove turisticke zajednice, u hotelu Park su organizirane svakodnevne radionice za tri razine plesnog znanja tanga – pocetnicku, srednju i naprednu. Novim i starim plesacima pritom su pomagali vrsni, svjetski poznati plesaci tanga Laura Priori i Andreas von Maxen, Patricia Hilliges i Matteo Panero te Diane Del Valle i Juan Camerlingo.

U sklopu festivala održavane su i plesne veceri. Uz show nastupe medunarodnih plesaca tanga u Multimedijalnom centru prva plesna vecer održana je u hotelu Park. Na drugoj je organiziran tango show s Triom Mara iz Njemacke. Trece, posljednje veceri za sve je sudionike organiziran gala show u hotelu Eden, uz nastupe Trija Mara i grupe Tango Appassionato iz Zagreba.

Festival je nastao suradnjom njemackog Studija Libertango, Maistre i MMC-a. Prve godine je u hotelima Maistre zbog ucenja tanga boravilo 70-ak, a ove godine vec 150 gostiju iz Njemacke, Italije i Hrvatske. Na plesnim vecerima i na plesu na otvorenom prikljucivali su im se turisti i Rovinjci, uglavnom srednje i starije generacije.

Zahtjevni tango je nekad bio popularni ples i na našim plesnjacima, ali su ga potisnuli moderniji plesovi, pogotovo salsa, ciji je referalni centar za Hrvatsku takoder Rovinj. Zahvaljujuci suradnji s Studijom Libertango, Maistra nastoji i tango, po uzoru na salsu, vratiti na scenu i uciniti zanimljivim i mladim ljubiteljima plesa, što svojom virtuoznošcu i zaslužuje.


Podijeli: Facebook Twiter