Rovinj: Humanitarni koncert "Svi za Denisa"

Humanitarna večer "Svi za Denisa" okupila je veliki broj izvođača (N. O. R.)
Humanitarna večer "Svi za Denisa" okupila je veliki broj izvođača (N. O. R.)

U rovinjskom je multimedijalnom centru preksinoć održan koncert pod nazivom "Svi za Denisa" koji je uz članove Društva osoba s invaliditetom u Rovinju, zdušno i s puno ljubavi organizirala pjevačica Biba Benussi.

Koncertni je prostor jučer uvečer bio pretijesan da primi sve zainteresirane građane pa su mnogi dio večeri proveli pred ulazom. O kojem se broju Denisovih sugrađana radi najbolje govori podatak prema kojem je od nepostojećih ulaznica, kao i blagdanskog nakita koji se dijelio na ulazu te pića i ića, koje su pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića i koji se također dijelio besplatno na kraju večeri prikupilo nešto manje od deset tisuća kuna.

Jer i više nego očito je bilo da su svi Rovinjci došli iz jednog razloga - da svom sugrađaninu, stradalom u prometnoj nesreći prije četiri godine, pomognu da otputuje u Kinu na liječenje budući da je od stradavanja vezan za invalidska kolica.

Uz 9.600 kuna sakupljenih tijekom večeri, Istarska županija donirala je još pet tisuća kuna, a isti iznos poklonila je i gradska Turistička zajednica.

I članovi Boćarskog kluba Rovinj Denisu su uručili ček s jednakim iznosom, a još malo iznad toga poklonili su i članovi Društva osoba s invaliditetom iz svoje klupske kase, dok je gradski Komunalni servis donirao tisuću kuna.

Svi koji to žele i koji su u mogućnosti mogu još uvijek uplatiti novac na Denisov žiro-račun: 2407000-1128021368 OTP banke u Rovinju, s naznakom "Za Denisa". 

Humanitarna večer otvorena je nastupom komornog zbora Rubino iz Rovinja, a okončana plesnom točkom članova Društva osoba s invaliditetom i izvedbom popularnog "Gangnam stylea".

Uz raspjevane i talentirane Rovinjce - Midi pjevače i soliste Zajednice Talijana Rovinja atmosferu su podigli i domaći sudionici TV showa "Pjevaj moju pjesmu" - Esmeralda Kresina, Luana Marić, Valentina Jurić i Elena Karan, baš kao i njihovi gosti Siščani s kojima su se u spomenutom showu nadmetali - Anamarija Filipović, Ivan Novak, Emanuel Mirković i Jasmin Čajić.

Uz goste iz Siska na humanitarnom koncertu "Svi za Denisa" nastupio je i odlični Frane Brajković iz Zadra, kojeg je publika već ranije imala priliku čuti na TV showu "Hrvatska traži zvijezdu".

Visoku ocjenu opet su zaslužili Highlandersi - domaći band bez kojeg, barem kada je riječ o humanitarnim priredbama, ni jedan događaj ne može proći. Nastupile su i najmlađe zumbašice kluba "Le*iras". (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter