Rovinj: Humanitarna akcija "Život je lijep"

Štand udruge ŽenaDonna (M. MEDIĆ)
Štand udruge ŽenaDonna (M. MEDIĆ)

Pod motom "Život je lijep - La vita e' bella" proteklog je vikenda, u povodu obilježavanja Dana ružičaste vrpce, rovinjska Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja ŽenaDonna organizirala prigodno druženje i defile kako bi skrenula pažnju na tu učestalu bolest, odnosno upozorila na važnost ranog otkrivanja raka dojke. Ovu manifestaciju na razini države svake prve subote u listopadu organizira Hrvatski forum raka dojke "Europa Donna".

Defile, započet pred Multimedijalnim centrom, predvodile su rovinjske mažoretkinje, Limena glazba Rovinj te KUD Plesarin, a završio je na Trgu maršala Tita gdje se nalazio i štand s promotivnim materijalom te prigodnim suvenirima čijom se kupnjom pomogao rad ove udruge. Održan je i prigodan kulturno-umjetnički program, gdje su uz sudionike defilea nastupale i članice zumba kluba Le*ira.

Predsjednica Udruge ŽenaDonna Ingrid Bernardis-Matijašec pozvala je sve žene oboljele od te bolesti da se pridruže udruzi kako bi hrabro zajedno krenule u borbu protiv te opake bolesti.

Nažalost, još uvijek se mnogo žena ne odlučuju istupiti javno, a dokaz tome je mali broj žena, ali i građana koji su se uključili u defile.

- Mi dajemo nadu i dokaz smo da je ova bolest pobjediva, zaključila je Bernardis-Matijašec. (M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter