Rovinj: HIV pozitivan muškarac prijetio krvavom razbijenom bocom

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađa i prisila prema službenoj osobi (u pokušaju).

Naime, 14. listopada oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u Ulici Joakima Rakovca u Rovinju, 50-godišnjak je narušavao javni red i mir tako da je vikao i rušio inventar u objektu, a nakon što je razbio bocu o glavu, s oštrim dijelom boce mahao je prema gostima. Potom je iz prostora šanka otuđio novac, čime je 42-godišnjeg vlasnika oštetio za više stotina kuna, nakon čega se udaljio iz objekta.

Policijski službenici ubrzo su pronašli 50-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u Novoj ulici te je tada osumnjičeni iz prostora šanka uzeo dva noža i počeo njima mahati u pravcu policijskih službenika, upućujući im prijetnje. Policijski službenici primijenili su nad 50-godišnjakom sredstva prisile i svladali ga, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 15. listopada u večernjim satima, priveli su ga u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Osim kaznene prijave za kaznena djela krađe i prisile prema službenoj osobi, protiv 50-godišnjaka se podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kako neslužbeno saznajemo, muškarac je HIV pozitivan te mu ovo nije prvi izgred. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter