Rovinj: Gorjela zapuštena kuca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak popodne izgorjela je stara kamena jednokatnica u Ulici Stjepana Radica u Rovinju, nasuprot zgradi AR inženjeringa. Nitko u požaru nije ozlijeden, uzrok požara i materijalna šteta za sada nisu poznati, a na mjesto dogadaja upucena su dva vozila s pet vatrogasaca rovinjske profesionalne jedinice koja je požar lokalizirala i ugasila do 17 sati. Kuca je bila puna starog namještaja, madraca, odjece u vrecama, kartona, boca i svekolikog smeca, koje su vatrogasci iznosili još sat vremena da bi u potpunosti ugasili požar.

Vec za vrijeme požara kucu je osiguravala policija. Buduci da je intervencija dovršena kada je vec pao mrak, policija je dežurala i ujutro, kako bi se obavio uvidaj. Susjedi kažu da se takav ishod i mogao ocekivati.

Zapuštena kuce sa dvorišnom zgradom i stablašicama obraslim vrtom, na atraktivnom mjestu uz cestu koja vodi prema Centeneru i Turistickom naselju Villas Rubin, navodno ima nekoliko vlasnika, od kojih je jedan u inozemstvu. Vlasnici se vjerojatno nisu mogli dogovoriti o nasljedstvu, pa je kuca propadala.

Navodno je u zadnje vrijeme tu boravio jedan beskucnik koji je provalio u kucu te je tu odlagao skupljene boce, kartone i odjecu. Srecom, prilikom izbijanja požara kuca je bila prazna, pa je došlo samo do materijalne štete. Možda ce se zbog toga sada vlasnici uspjeti dogovoriti i popraviti ili prodati kucu. (A. POKRAJAC, foto: JVP Rovinj)


Podijeli: Facebook Twiter