Rovinj: Giovanni Sponza ide po četvrti mandat

S pressice
S pressice

Podružnica IDS-a Rovinja je kandidirala Giovannija Sponzu za gradonačelnika Rovinja. Tako će sadašnji gradonačelnik i saborski zastupnik nakon tri odrađena izaći na izbore za četvrti uzastopni mandat. Objavljujući kandidaturu sa članovima predsjedništva podružnice na konferenciji za novinare u sjedištu IDS-a na Trgu maršale Tita, predsjednik Milan Mihovilović je podsjetio da je Sponza na proteklim lokalnim izborima pobijedio sa visokih 72 posto glasova, a IDS je za Gradsko vijeće dobio 65 posto glasova.

- Gradonačelnik Sponza nas je uspješno vodio u teškim vremenima, stvarajući uvjete za održivi razvoj, temeljem kojeg je Rovinj dobio brojne nagrada i priznanja. Predsjedništvo naše podružnice je stoga bilo jednoglasno u prijedlogu za novi mandat. Skupština IDS-a je prijedlog podržala aklamacijom, rekao je Mihovilović.

Sponza je podsjetio da je Rovinj u proteklih 12 godina njegovog mandata bez afera. Dodao je da PR stručnjaci, politički i medijski analitičari kažu da je u politici važan dojam, ali je za njega nešto više jer mora biti mjerljiva, konkretna i vidljiva.

- U ovom teškom mandatu, kojeg je obilježila globalna i nacionalne kriza nudio sam dvije mogućnosti: izgovor ili izazov. Zajedno sa timom suradnika nisam bježao od problema. Reagirali smo na vrijeme. Donijeli smo provedive mjere, imali konkretan plan i uspjeli. Zagovornik sam konsenzusa kod svih važnih tema i odluka, rekao je Sponza.

- Rezultati potvrđuju da smo puno radili, imali jasan i provediv plan, stvorili uvjete za investicije, ali i štitili rovinjske prirodne ljepote i opće dobro, te u vrijeme krize morala kada otuđenost jača zadržali humanost. Na temelju navedenih rezultata i vrijednosti spreman sam izaći pred građane Rovinja i zatražiti od njih povjerenje za naredni mandat, zaključio je Sponza. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter