Rovinj: Gelato Sisters otvorio Dolce vitu

Gelato Sisters
Gelato Sisters

Koncertom izvrsnih Gelato Sisters, sinoć je na Trgu maršala Tita, započeo 2. vintage festival u Rovinju "Dolce Vita". Samom nastupu prethodilo je prošetavanje atraktivnih pin up djevojaka, koje su odjećom, obućom, frizurama i šminkom posjetitelje trga nostalgično vraćale u pedesete i šezdesete godine prošlog stoljeća - tzv. vrijeme stila.

Uskih strukova opasanih širokim remenjem, haljina u točkastom izdanju, s cvijećem u kosi, u balerinkama ili u cipelama s visokim potpeticama vjerno su dočarale, ondašnju modu koja se, potvrđuju i današnje trendseterice, opet i u velikom stilu vraća na modnu scenu i na ulice.

No bez glazbe dojam ne bi bio potpun. Da sve pršti razigranošću, dobrom energijom i optimizmom pobrinuo se vokalni ženski trio "Gelato Sisters" koji je glasom, ali i stasom plijenio pozornost gledatelja tim više što su više od sat vremena doslovce prašile i izvodile swing, jive, twist, rock and roll pedesetih… među kojima i dobro poznatu "Lollipop, lollipop", uz koju je publika rado zaplesala i zapjevala.

I dok su one pjevale, neki plesali, drugi pjevali, pin up djevojke radile su punom parom. S obzirom da su bile meta fotografa i znatiželjnika osmjeh s lica nisu skidale i upozoravale na trodnevni party, koji se iz večeri u večer odvija u bivšem prostoru Tvornice duhana.

Iza, Gelato Sistersica nastupili su svjetski poznati talijanski lounge bend Montefiori Cocktail koji svoj hit imaju i na soundtracku planetarno poznate serije Sex i grad. Ta je posebno apostrofirana činjenica izazvala i veliki aplauz, poglavito ženskog dijela publike. Zabava se s Trga preselila u staru Tvornicu duhana gdje je uz bend Sugar Daddy and the Cereal Killers te Twist & Shout  zabava potrajala dugo u noć.

Oldtimere, vespe, vintage namještaj, izložbe, projekcije, plesne i hair & make up radionice, odlične bandove i DJ-e do nedjelje se može doživjeti na 2. Dolce Vita vintage festivalu na dvije lokacije - gradskom trgu i u starom TDR-u. 

A da organizacijski i urednički sve štima pobrinula se event agencija "Papermint" i hotelijersko ugostiteljska kuća "Maistra". (N. ORLOVIĆ RADIĆ; snimio D. TALAJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter