Rovinj: Donacija prijateljima glumcima

Donacija je uručena Društvu osoba s invaliditetom Rovinj (N. O. R.)
Donacija je uručena Društvu osoba s invaliditetom Rovinj (N. O. R.)

U klupskim prostorijama Društva osoba s invaliditetom Rovinj uručena je vrijedna novčana donacija u visini 1.508 kuna, koju su članovi dramske skupine Filodrammatica, koja djeluje pri Zajednici Talijana Rovinj, uručili svojim prijateljima glumcima iz Društva osoba s invaliditetom. Uz puno emocija i suza s obje strane, novac je predala voditeljica Filodrammatice Nives Giuricin, objasnivši da je prikupljen od ulaznica s njihove posljednje predstave, ali i prvog dramskog mjuzikla "Caro amico", nedavno upriličenog u gradskom kazalištu Gandusio.

Od Mirjane Kmačić-Pellizzer, predsjednice Društva osoba s invaliditetom doznajemo da će novac biti usmjeren za potrebe novoosnovane glumačke sekcije pri Društvu osoba s invaliditetom, u koju je uključen veliki broj članova Društva, a koju od ove zime, jednom tjedno, volonterski i s puno ljubavi i pažnje vodi upravo Nives Giuricin. Bila je to i prigoda da se članovi Društva pohvale i sa svoja tri atraktivna nastupa u gradu - na Popolani, prilikom obilježavanja Dana narcisa i posjetom Klubu umirovljenika, ali i dogovore o novom projektu u kojemu bi zajedno glumili članovi dramske sekcije Zajednice Talijana i Društva osoba s invaliditetom. 

Kmačić Pellizzer, ovom je prigodom  javno zahvalila i mladeži HDZ-a, koja je nedavno na adresu njihovog Društva dostavila donaciju u visini 1.100 kuna, a koja će kako, saznajemo, biti usmjerena za pomoć u liječenju Rovinjca Denisa Udovičića. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter