Rovinj domacin treceg Artexchangea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 13. do 16. svibnja Rovinj ce po treci put za redom biti grad domacin Artexchangea - Istarskog sajma umjetnina, ciji su organizatori djelatnici Multimedijalnog centra grada Rovinja i Muzeja suvremene umjetnosti Istre iz Pule.

Prema rijecima Dubravke Svetlicic, ravnateljice MMC-a Rovinj i jedne od inicijatorica projekta, tijekom cetiri dana sajma Rovinj ce po broju i kvaliteti dogadaja i programa pucati po šavovima, a svaki ce posjetitelj i štovatelj lijepih umjetnosti imati prilike uživati u nekom od ponudenih programa. Ovogodišnji je moto organizatora sveden i na dopadljivu poruku: "Imaš kucu, imaš stan - nemaš sliku, dodi u Rovinj", što je ujedno i jedan od važnijih razloga dolaska na Artexchange.

Uz ovaj, poslovno-marketinški, cilj je sajma i senzibiliziranje javnosti, s naglaskom na business world i njegove znacajnije edukacije o svijetu umjetnosti i kulture, kao i konkretnije uspostave veza izmedu umjetnika i galerista, a koje, opet, mogu rezultirati zajednickim izložbama, projektima, performansima…

Inace, uvod u ovogodišnja sajamska zbivanja dogodio se vec prekjucer u Zagrebu kada je rovinjski Artexchange, uz ljubljanski i beogradski, koji je u osnivanju, predstavljen na 45. zagrebackom salonu s temom Tržište.

Program ce poceti sutra u 8 sati u Puli ispred stare tiskare artmaratonom. Likovna umjetnica i maratonka Slavica Marin, koja je na prošlogodišnjem sajmu istrcala trasu na relaciji Umag - Rovinj, ove ce godine, u sklopu nastavka svog performansa "Morfogeneza", to isto uciniti s rutom Pula - Rovinj.

Docek maratonke planiran je za 12 sati ispred rovinjskog MMC-a, kada je i najavljeno svecano otvorenje Artexchangea.


Podijeli: Facebook Twiter