Rovinj domaćin prve Porsche parade s 250 automobila!

Žuti poput sunca ljeskali su se na Valdibori (N.O.R.)
Žuti poput sunca ljeskali su se na Valdibori (N.O.R.)

Sunce, more, riva i atraktivni ples rovinjskih Roxannica. Pitanje je može li subotnje popodne biti ugodnije i ispunjenije akcijom i dobrom zabavom? Može, ako je u pitanju Rovinj koji je ovog vikenda domaćin prve Porsche parade Europa 2016.

Riječ je dakako o festivalu luksuznih automobila iste marke, no različitih modela ili o jednom i jedinstvenom Porscheu za kojim svijet uzdiše. A još kada ih se njih 250 pristiglih iz čitave Europe, poredaju jedan do drugoga, nema te fešte do one Porsche fešte. Upravo, u jednom takvom prizoru snage, ljepote i moći, a zašto ne napisati i bogatstva, u subotu dopodne uživali su mnogi gledatelji, kada su ih zahvaljujući organizacijskim timovima Porsche kluba Slovenije- PKS i Porsche Clubu Croatia-PCC dobili priliku na miru razgledati i snimiti bezbroj selfija u društvu tzv. predmeta žudnje.

Koncentracija gledatelja, naročito jačeg spola koji se kao kuži u automobile bila je na visini zadataka, a padale su i teške riječi poput - felgi (doduše za njih svi znamo) ali i veliki broj onih koje, opet, prosječna žena ne kuži. Sve u svemu Rovinjci i njihovi brojni gosti odlično su se zabavili i dokazali da dobar humor neopterećen zavišću i ljubomorom stanuje u gradu svete Eufemije. Jer, ako ćemo pravo najčešće izgovarana rečenica bila je - gdje li sam samo onog svog parkirao! U poslijepodnevnim je satima karavana Porschea, krenula s parkirališta Valdibore prema Trgu i rivi i pri tom stvorila kolonu dugu preko kilometar, sve do Omladinske ulice. Ovaj nesvakidašnji i iznimno skup prizor za pamćenje, bio je popraćen i dobrodošlicom hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra te zabavnim programom u režiji Turističke zajednice grada. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter