Rovinj domacin istarskim delicijama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 90 obrtnika iz Istre u cetvrtak se svojim proizvodima predstavilo na 5. Gastro okusima Istre u nekadašnjim prostorima Tvornice duhana u Rovinju.

Sudjelovali su obrtnici iz sedam istarskih udruženja obrtnika - Pule, Rovinja, Poreca, Bujštine, Pazina, Labina i Buzeta. Iz svakog su se udruženja predstavila po cetiri ugostiteljska objekta, a svoja mjesta našli su i maslinari, vinari, medari i slasticari te proizvodaci poljoprivrednih proizvoda.

Po promotivnim cijenama mogli su se kušati riblji specijaliteti koje su pripremali ugostitelji iz Rovinja i Poreca. Ugostitelji iz Buzeta predstavili su se jelima od tartufa, Labinjani krafima, Pazinjani delicijama od mesa istarskog goveda. Bujština je bila u znaku šparuga, a Pula u znaku tjestenine.

U sklopu manifestacije održao se i okrugli stol "Od naših polja do ugostiteljskog stola" na kojem se razgovaralo o proizvodnji hrane i mogucnostima tješnje suradnje poljodjelskog i ugostiteljskog sektora.

Organizator manifestacije je Obrtnicka komora Istarske županije sa svojim Cehom ugostitelja i turistickih djelatnika i Cehom za poljodjelstvo, a domacin Udruženje obrtnika Rovinj koji slavi 45. obljetnicu postojanja.


Podijeli: Facebook Twiter