Rovinj domacin dva plesna festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon najposjecenijeg Spring Break Europa partyja s cak 15 tisuca sudionika u jedanaest dana Rovinj ce opet biti domacin dva plesna festivala. Prvo ce se od 15. do 17. lipnja održati prvi Summer Sensual Days, a potom od 19. do 25. lipnja tradicionalni 8. Croatian Summer Salsa Festival. I jedan i drugi event prireduje Salsa Adria Produkcija.

Novi festival Ljetni senzualni dani održat ce se u novom design hotelu Lone. Ponuditi ce potpuno novi užitak senzualnih karipskih i latino plesova kao što su bachata, kizomba i zouk. Plesaci iz cijelog svijeta ce u tri dana kroz 40 radionica imati prilike nauciti plesne korake ovih plesova s vrhunskim instruktorima iz SAD-a, Španjolske, Austrije, Slovenije, Haitija i Srbije. Organizirat ce se i plesne zabave uz DJ-e.

Nakon senzualnog vikenda slijedi 8. Hrvatski ljetni salsa festival, na kojem ce se u šest dana održati 90 plesnih radionica uz vrhunske instruktore i poznate salsa DJ-e. Kao i svake godine priredit ce se besplatne priredbe uz plesanje salse na gradskim ulicama i trgovima, te zabave do jutarnjih sati.



Prvi put u Hrvatskoj na dva koncerta nastupit ce zvijezde salse i timbe - La Excelencia iz New Yorka i Elio Revey iz Charangona na Kubi. Najbolji polaznici dobit ce mogucnost nastupiti na završnom gala partiju, a priredit ce se i posebno putovanje brodom.

Ovaj festival jedinstven je plesni dogadaj u Hrvatskoj i Europi, ali i jedan od najzabavnijih takve vrste. Organizatori su pripremili posebne akcije za pocetnike. Više informacije može se dobiti na web stanicama festivala summersensual.com i crosalsafestival.com.

- Veliko je zanimanje za ove festivale. Dobivamo prijave ljubitelja latinskoamerickih plesova iz cijelog svijeta, cak iz Japana i udaljenog Novog Zelanda. Na prvom Senzual festivalu ocekujemo 350 ucesnika, a na vec afirmirani Salsa Festival doci ce više od dvije tisuce ljudi, kaže PR menadžerica Salsa Adria Produkcije Rosemarie Miletic. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter