Rovinj: Dom kulture opet poplavljen


Rovinjski Dom kulture ponovno je poplavljen, što, nažalost, više niti nije vijest. Jer, vijest će se dogoditi kada se sanira krov susjedne zgrade s kojeg se kiša slijeva il' u baricu il' nabujali potok, ovisno o intenzitetu.

Voda dolazi sa stražnjeg dijela zgrade, gdje se, prekriven dvama krovovima, nalazi uski međuprostor koji se za obilnih kiša ispuni pa voda kroz prozor ulazi u radionicu Zavičajnog muzeja, a potom se slijeva u hodnik zgrade Doma kulture, ali i u skladišni prostor kioska Glasa Istre, zbog čega su prodavačice, baš kao i spremačice Pučkog otvorenog učilišta i Zavičajnog muzeja još od ranih jutarnjih sati imale pune ruke posla, ne bi li osigurali kakav takav suhi prolaz.

Tom se višegodišnjem problemu, a nakon što su se na tepihu prizemlja počele pojavljivati smrdljive pljesnive gljive probalo doskočiti uklanjanjem tepiha i postavljanjem keramičkih pločica. Međutim, time problem nije riješen osim što je prizemlje dobilo novi dodatak - plakat s upozorenjem: "Pazi sklizak pod".

Pravo na ljutnju je opravdano. Jer, osim skliskog poda i mogućnosti loma, situacija je još pogibeljnija u skladištu Muzeja gdje se voda spaja s električnim instalacijama. Da problem nije nov, svjedoči i činjenica da je još 2009. godine Grad naložio svom poduzeću Rubini da utvrdi uzrok poplavljivanja.

Od Biserke Matacin, pročelnice Odjela za izgradnju i održavanje objekata grada Rovinja, ipak saznajemo ohrabrujuću vijest.

- Grad je osigurao 50 tisuća kuna s kojima bi najbolji ponuđač, u ovom slučaju Benčić d.o.o., s poduzećem Rubini trebao sklopiti ugovor i započeti sanaciju, odnosno prihvat krovnih voda koje će se kroz Dom kulture provlačiti i usmjeravati na postojeću oborinsku vodu, rekla je Matacin. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter