Rovinj dobio reprezentativnu policijsku postaju

Rovinjska policijska postaja (J. PREKALJ)
Rovinjska policijska postaja (J. PREKALJ)

U nazočnosti brojnih gostiju i uglednika u Rovinju je i službeno otvorena obnovljena zgrada Policijske postaje Rovinj, posljednji put renovirana 1975. godine. Prisutnima se obratio Dragutin Cestar, načelnik Policijske uprave Istarske, koji je istaknuo da postaja danas raspolaže s uređenom šalter salom, kao i novim ulazom u zgradu s posebno ugrađenim prilazom za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Riječ je naime, o vanjskoj i koso podignutoj sklopivoj platformi koja se nalazi uz sam ulaz u zgradu, te uz postojeće stepenice osigurava invalidima i manje pokretnim osobama pristupačan ulaz u postaju. Valja istaknuti i da je ovo četvrta platforma koja se osim na zgradi Policijske uprave istarske još nalazi i na umaškoj i porečkoj Policijskoj postaji.

Cestar je također, podsjetio da je ovo do sada najveća investicija za obnovu rovinjske Policijske postaje vrijedna nešto više od 940 tisuća kuna, a koju su osigurali Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava istarska.

Gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza, također nije krio zadovoljstvo kako samom funkcionalnošću tako i vanjskim, odnosno unutrašnjim uređenjem same postaje.

- Riječ je o zgradi na koju danas s posebnim ponosom gledamo, u kojoj će svi zaposlenici imati bolje i kvalitetnije uvjete rada dok će najveću korist, ipak imati građani, odnosno konzumenti usluga.

Posebne riječi pohvale uputio je investitorima, odnosno djelatnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su uklanjanjem fizičkih barijera i ugradnjom pomagala pokazali visoku socijalnu osjetljivost i standard kojem stremi čitav grad.

U ime istarskog Foruma osoba s invaliditetom, Davor Komar izrazio je komplimente Rovinju. (N. ORLOVIĆ RADIĆ; snimila J. PREKALJ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter