Rovinj: Do Uskrsa bit će sanirana sva veća oštećenja

Rovinjska riva pretrpjela je veliku štetu (N. O. R.)
Rovinjska riva pretrpjela je veliku štetu (N. O. R.)

Nezapamćeno olujno nevrijeme koje se dogodilo 10. veljače nanijelo je ogromne štete Rovinju i njegovim žiteljima, procijenjene na dvadeset milijuna kuna. Posljedice divljanja mora i vjetra svakodnevno se uklanjaju i pokušavaju ublažiti ne bi li Uskrsne blagdane i goste grada dočekali spremni svi ugostiteljski i trgovački objekti smješteni duž rive i Valdibore.

Uništena kamena šetnica uz more

Snaga prirode i danas je vidljiva na brojim punktovima priobalja, a kako izgleda kada se vrijeme poigra s ljudima i građevinama najzornije pokazuje uvala Valdibora kao i kamena šetnica duž rive, naročito na dijelu od Multimedijalnog centra do bivše Tvornice duhana. Prema riječima direktora Lučke uprave Donalda Schiozzija, oštećenja na lučkoj infrastrukturi procjenjuju se na oko dva milijuna kuna.

- Sanacija je u tijeku, radove izvode brojni izvođači pa će i ona najveća i najzahtjevnija oštećenja biti sanirana do Uskrsnih blagdana, kaže Schiozzi, dodajući i da će u tom roku i uz pomoć vatrogasaca i ronilaca iz mora biti izvučeno preostalih nekoliko potopljenih brodica.

Hotelske plaže i barovi

Tragovi nevremena još su uočljivi i na jednoj od najljepših rovinjskih plaža - Mulini Beachu, gdje su najveću štetu pretrpjeli tamošnji bar i svlačionica. Pošteđena nije bila ni obalna šetnica, koja je zahvaljujući radnicima Maistre još istog dana, odnosno narednog jutra potpuno očišćena i osposobljena za korištenje. Što se tiče čitave zone oko Hotela Lone, plaže Mulini Beach i šetnice koji su lani izgrađeni, ponovno će zasjati pred početak i ove turističke sezone. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter