Rovinj: Dnevni rekord od 36 tisuća gostiju

Rovinj je u srijedu imao 36 tisuća registriranih gostiju (D. ŠTIFANIĆ)
Rovinj je u srijedu imao 36 tisuća registriranih gostiju (D. ŠTIFANIĆ)

Ove srijede, 6. kolovoza, turistički je Rovinj evidentirao dnevni rekord zabilježivši 36 tisuća registriranih gostiju, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač, odgovarajući na novinarska pitanja o tijeku sezone. Kako saznajemo, Rovinj je od početka godine pa do 28. srpnja ostvario 256 tisuća dolazaka ili porast od sedam posto u odnosu na lani, te realizirao 1.525.282 noćenja, što je na razini prošlogodišnjeg broja noćenja.

- U srpnju su podbačaj iskazala tržišta Njemačke i Nizozemske, čiji su gosti ujedno i najbrojniji u kampovima, koji bilježe 15 posto manje noćenja u odnosu na lani i to zbog vremenskih neprilika. Podbačaja u hotelima, turističkim naseljima i privatnom smještaju u odnosu na prošlu godinu nije bilo pa hoteli prošlog mjeseca bilježe pet posto više noćenja, turistička naselja dva, a privatni smještaj jedan posto više noćenja, rekla je direktorica Sapač.

Upravo za domaće, ali i goste koje Rovinj očito ima, ove će se subote, 9. kolovoza, u režiji TZ-a upriličiti osma po redu manifestacija pod nazivom Noć svetog Lovre. Riječ je događaju koji naglašava Rovinj kao romantičnu destinaciju, kojoj u prilog idu i zvijezde padalice, poznatije pod imenom "suze svetog Lovre", i koje se baš tijekom ovih večeri i za vedra vremena, mogu vidjeti na nebeskom svodu.

- Tradicionalno i ove ćemo godine tijekom večeri pogasiti gradsku rasvjetu i ugostiteljima i trgovcima podijeliti više od 1.500 svijeća. Gradska će riva i ulice biti obasjane svjetlošću baklji i svjetlosnim efektima na Trgu maršala Tita, koji će se moći uočiti na fasadama. Dodatan efekt romantičnom ugođaju dat će i pomno birani i kvalitetni izvođači njih čak 86 koji će nastupati na sedam, odnosno osam pozornica, istakla je Odete Sapač. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter