Rovinj: Djecaka ugušio otac?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska je policija u cetvrtak u 16.30 sati obaviještena da je u Rovinju, u Ulici Angela Zulianija 10, naden mrtav 9-godišnji djecak. Kako neslužbeno saznajemo, radi o nasilnoj smrti: djecaka je navodno ugušio otac. Na adresi na kojoj se dogodila tragedija nalazi se zgrada bivšeg odmarališta beogradskog poduzeca Celik, u kojem sada, navodno ilegalno, živi nekoliko obitelji.

Vijest o smrti devetogodišnjeg djecaka brzinom munje se proširila gradom. Ulica Angela Zulianija od popodeva je pod policijskom opsadom. Tijekom veceri pred ulazom u zgradu bili tek policajci, a od susjeda i prolaznika saznajemo da je ulica cijelo poslijepodne bila blokirana.

Od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic Jukopila na mjestu dogadaja smo dobili samo šturu izjavu. Policija je, po rijecima Rogic Jukopile, primila dojavu od ženske osobe u 16.30 da je u Zulianijevoj preminuo 9-godišnji djecak, i to u stanu svoga 45-godišnjeg oca.



"Uzrok smrti i sve okolnosti koje su dovele do smrti djeteta utvrdit ce se po okoncanju ocevida i obdukcije. Ocevid su obavili istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanic i zamjenik županijskog državnog odvjetnika Josip Miletic", kazala je Rogic Jukopila, koja je najavila da ce više informacija iznijeti na redovnoj konferenciji za novinare u petak u PU istarskoj u Puli.

Od nekolicine prolaznika i susjeda saznajemo da djecak nije živio u Zulianijevoj ulici s ocem, vec na drugoj adresi s majkom i starijom sestrom te da je u cetvrtak najvjerojatnije došao u posjet ocu.

Inace, bivše odmaralište beogradskog Celika posljednjih se godina ilegalno koristi kao stambeni objekt, o cemu smo u Glasu Istre vec izvještavali.

Naime, upravo prizemlje zgrade na kucnom broju 10 hodnik i hol nekadašnjeg odmarališta beskucnici su pretvorili u stambeni prostor, a buduci da nemaju sanitarija, nuždu su cesto obavljali u uskoj ulici, na cijoj su drugoj strani luksuzni stanovi, koji su zbog pozicije prodavani po vrtoglavim cijenama.


Podijeli: Facebook Twiter