Rovinj: Diana bježi od paparazza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu navecer je u uvali Valdibora, na potezu od restorana Galeb do rive, zapoceo rovinjski dio snimanja filma "Uhvacena u letu" (Caught in Flight) o posljednje dvije godine života princeze Diane, s Naomi Watts u glavnoj ulozi.

U fokusu filma su princezine ljubavne afere. Jedna s pakistanskim kardiologom Hasnatom Khanom, a druga s egipatskim filmskim producentom Dodijem Fayedom.

Scene koje su se uz zalazak sunca snimale u Rovinju kao da odražavaju naziv filma. Prikazuju naime njen bijeg iz jednog restorana, dok je do glisera, koji je ceka na obali, prati veliki broj paparazza. Da bi se što vjernije odradila, ova scena po velikoj sparini uvježbavana gotovo tri sata.

Nakon što je probne snimke odradivala dublerka, mercedesom je stigla glavna glumica Naomi Wats (34). Cekajuci da završe pripreme za scenu razgledavala je okolne prodavaonice suvenira, a potom je slavna glumica odradila svoju rolu iz prve. Na rivi se skupio velik broj znatiželjnika, koje su redari strpljivo sklanjali iz scene.

Britanski film "Caught in Flight" prati burne Dianine godine prije tragicne smrti u prometnoj nesreci u Parizu. Cijeli film ce se odraditi u Hrvatskoj, koja "glumi" cetiri razlicite lokacije - Francusku, Australiju, Veliku Britaniju i BiH. U Rovinju se snimaju scene koje su se odigravale na francuskoj Azurnoj obali.

Nakon Valdibore snimat ce se kraj otocica Banjol, ispod crkve sv. Eufemije i na Trgu na mostu. Film se snima u kooprodukciji zagrebacke MP - Filmske produkcije i Eccose filma iz Londona, a režira ga svjetski poznati redatelj Oliver Hirschbiegel. (A. POKRAJAC, snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter