Rovinj: Devet pozornica i preko sto izvođača

S prijašnjih izdanja Noći Svetog Lovre u Rovinju (Arhiva)
S prijašnjih izdanja Noći Svetog Lovre u Rovinju (Arhiva)

Devetu godinu za redom Turistička zajednica grada Rovinja organizira Noć sv. Lovre, manifestaciju, koja ionako pitoresknom gradu, jednom u godini/noći navlači pod oblake i svodove svečano ruho. Riječ je o zvjezdanom prekrivaču il' igri prirode, kada se u kolovoškim noćima najjasnije mogu vidjeti zvijezde padalice poznatije pod imenom "suze svetog Lovre". Nebeskom fenomenu u pomoć priskaču i estradne zvijezde koje će se ove godine u svom najromantičnijem izdanju, odnosno pjesmama i glazbi koje to potvrđuju, predstaviti na čak devet pozornica.

- Noć sv. Lovre, manifestacija je koja je kontinuiranom i kvalitetnom organizacijom poodavno srušila gradske i županijski bedeme, te uz najpoznatiju feštu na Jadranu-Rovinjsku noć, postala prepoznatljiv i iščekivan simbol turističkog Rovinja. Upravo, i ove smo godine pomaknuli granice te će na devet pozornica, raspoređenih po gradu nastupiti preko stotinu izvođača, rekla je na konferenciji za novinare direktorica TZ-a Rovinj, Odete Sapač, dodavši i da je uz pojačan broj bina, ovogodišnja novost biti i kulinarska ponuda domaćih i autohtonih delicija koje će iznijeti Udruga Agrorovinj i hotelijersko - ugostiteljska kuća "Maistra".

Naime, na devet pozornica i uz svjetlost baklji i preko 1600 ukrasnih svijeća koje će biti podijeljene ugostiteljima, publika će uistinu imati prigode uživati u glazbi, izvođačima i pjesmama koje im se najviše sviđaju. Tako će Trg brodogradilišta ugostiti poznati duo Davor i Gracijan Terzić, Obala Alda Rismonda duo "Eligio i Boris" a Trg Pignaton duo "Stand by", čiji nastupi započinju u 21 sat. U isto vrijeme na glavnom Trgu maršala Tita nastupa i grupa Detour a potom i Massimo Savić s pratećim bandom. Poklonici grupe Meritas i kantaurice Luce i pratnje na svoje će doći u 21.15 sati na Trgu Rivijera, dok je za zaljubljenike opere, konkretno izvođača Opere b.b. (Lidija Horvat Dunjko, Branka Tkalčić, Ronald Braus, Rade Radolović i Davor Ljubić) s početkom u 21.30 sati u crkvi svetog Franje, najavljen program pod nazivom "Mozart dolazi u goste". Kamena gradska plaža Baluota u noći svetog Lovre bit će domaćin grupe Dream Project, Ulica svetog Križa bitinadura iz KUD-a Marco Garbin kada će, i istovremeno s početkom u 21 sat za plesnu skupinu Roxanne  najljepše ulice Rovinja, njena riva i starogradska jezgra postati velikom otvorenom pozornicom za njihove plesne performanse.

Rovinj broji 35.200 gostiju

Možda, i u trenutku ako se netko i zapita čemu toliko izvođača i pozornica, odgovor je jednostavan. U gradu svete Eufemije trenutno se odmara 35.200 registriranih gostiju, dok se na dan manifestacije Noći sv. Lovre očekuje brojka od 37 tisuća, a time i vrhunac sezone.

- Rovinj ove sezone bilježi iznimne rezultate. Ukupno je i do sada ostvareno pet posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu, odnosno deset posto više dolazaka. Trenutno se u destinaciji odmara 35.200 evidentiranih gostiju kojima, pridodamo li i one neregistrirane iznajmljivače/goste, koje će ovih dana pojačano posjećivati djelatnici carine i turističke inspekcije, dobivamo doista impozantne brojke, veli direktorica TZ-a Odete Sapač, koja je nagovijestila i da će se u Noći svetog Lovre, dakle za vrijeme manifestacije najavljene za subotu, 8. kolovoza oboriti i još jedan turistički rekord - ostvarenje dvomilijuntnog noćenja. A ukoliko se plan i predviđanja ostvare to će biti čak sedam dana ranije nego li lanjske, i po mnogo čemu za Rovinj uspješne turističke godine. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter