Rovinj: Debeljuh prema Torinu

Gabrijel Debeljuh (žuti) (M. MIJOŠEK)
Gabrijel Debeljuh (žuti) (M. MIJOŠEK)

Nakon što je jesenski dio nogometnog prvenstva Treće lige zapad odradio na opće zadovoljstvo, trener Rovinja Ecio Krizmanić u dogovoru s predsjednikom kluba Sašom Muškardinom i dalje će voditi rovinjske "kanarince", iako je najavio povratak u omladinski pogon.

Mlada i poletna momčad Rovinja u prvom dijelu prvenstva je osvajanjem trećeg mjesta postala najuspješniji nogometni klub u Istarskoj županiji nakon prvoligaša iz Pule. S pripremama za proljetni dio nogometaši Rovinja počet će u nedjelju, za kad je na igralištu Valbruna zakazana prva prozivka. Do početka drugog dijela prvenstva najmlađa momčad lige odigrat će više pripremnih utakmica s klubovima koji će se pripremati u Rovinju.

Već 16. siječnja "kanarinci" će odmjeriti snagu s Istrom 1961, dok ih tri dana kasnije očekuje ogled sa zagrebačkom Lokomotivom.

Dobar rad i dobri rezultati rovinjskih nogometaša u jesenskom dijelu prvenstva na površinu su izbacili perspektivnog 16-godišnjeg Gabrijela Debeljuha kojeg je izbornik Ivan Gudelj pozvao u kamp reprezentacije U-17, koja se nalazi na pripremama u Umagu.

Dobrim igrama za kadete Rovinja koji igraju završnicu Kupa Hrvatske i povremenim nastupima i golovima za prvu momčad rovinjski "dragulj" skrenuo je pažnju čelnika talijanskog prvoligaša Torina. Oni su ga već sada spremni dovesti u svoje redove, nakon što se iskazao na nedavnim treninzima s vršnjacima ovog kluba. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter