Rovinj: Danas se otvara Ulica španjolskih boraca

Ulica je jučer još bila zatvorena za promet (M. MEDIĆ)
Ulica je jučer još bila zatvorena za promet (M. MEDIĆ)

Ulica španjolskih boraca u rovinjskom naselju Centener, koja se spaja na Ulicu Stjepana Radića, od danas se ponovno pušta u promet. S obzirom na to da gabariti kolnika zadovoljavaju minimalne tehničke uvjete, ta će ulica biti cesta s jednosmjernim režimom prometovanja od križanja s Ulicom Eugena Kumičića prema izlazu u Ulicu Stjepana Radića, i to s obaveznim smjerom skretanja vozila desno u Radićevu.

Za kasnije je predviđena izgradnja nogostupa, uređenje parkirališta te organiziranje dvosmjernog režima prometovanja. No, za to je prethodno potrebno riješiti imovinskopravna pitanja i ishoditi potrebne dozvole za gradnju.

Podsjetimo da su nam se pred 20-ak dana obratili nezadovoljni građani ukazujući na kratkoročno puštanje u promet te ulice koja je više od 30 godina bila zatvorena.

Ulica je tada za vrijeme izgradnje novog kružnog toka bila uređena i asfaltirana, postavljeni su prometni znakovi i sve je upućivalo na to da je riječ o trajnom rješenju. No, ubrzo su postavljene barijere i ulica je bila ponovno zatvorena.

Nezadovoljni građani pokrenuli su i peticiju s ciljem ponovnog puštanja ulice u promet, a sumnjali su i da se išlo naruku pojedincima, koji su, kako su tvrdili, zahvaljujući svojim pozicijama u gradskoj upravi, odnosno Vijeću, uvjetovali zatvaranje ulice.

Elvis Prenc, voditelj Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Grada Rovinja, naglasio je da će se konzultirati sa Savjetom za sigurnost prometa na području grada te da sve mora odobriti i nadležni MUP. Sve je to učinjeno, a zaključak nadležnih je da se ulica pusti u promet.

Na taj se način rasterećuje promet te će trgovinama i obrtima, pansionima i uslužnim objektima biti olakšano poslovanje, kao i pristup dostavljačima, kupcima i korisnicima usluga, što pridonosi cjelokupnoj prometnoj prohodnosti naselja Centener. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter