Rovinj četiri dana domaćin dobre zabave, glazbe i pozitivnih vibracija 


Organizatori 9. Rovinj Music Festivala jučer su na konferenciji za novinare najavili bogat program ovogodišnjeg festivala koji će se održati od 27. do 30. prosinca.

Nešto sasvim drugačije

Igor Franković je kazao da se ovim glazbenim događanjima nastavlja njegovati crvena organizacijska nit što znači biti još kvalitetniji i bolji, odnosno u svakom smislu drugačiji i posebniji od ostalih festivalskih edicija i programa u zemlji. Prema njemu se to nešto drugačije očituje u činjenici da je Rovinj Music Festival, jedini u zemlji koji mladim i neafirmiranim bendovima omogućava nastup pod svjetlima reflektora, odnosno posjetiteljima koncertnih večeri nudi kvalitetu glazbe, riječi i sadržaja.

- Uz četiri demo benda, koji će se natjecati za titulu najboljeg, publika će imati prigodu uživati u besplatnom nastupu zagrebačke grupe Mangroove, u kazalištu Gandusio, 27. prosinca. Festival potom iduće večeri seli u šator na Validbori, u kojem će se opet slobodno moći čuti nastupe više od 200 članova rovinjskog Glazbenog laboratorija, te domaćeg "The Link 20" banda. Za treću i četvrtu večer RMF-a, koje su ujedno i natjecateljske, ulaznica košta 40 kuna, dok je ranijih godina koštala 70 kuna. Prve natjecateljske večeri, 29. prosinca, uz demo bendove KI i TaleQuale nastupit će i grupe Elemental i Night Express. Večer kasnije, 30. prosinca, s početkom u 20.30 sati nastupit demo bendovi "Negdje između" i "Lorelei" te iznimni rock bendovi Atomskog sklonište i Opća opasnost, rekao je Zoran Božić, začetnik Rovinj Music Festivala.

Denis Budim, legendarni rovinjski ton majstor, je istaknuo da je festivalska vrijednost u tome što na istom mjestu, i pod istim uvjetima nastupaju zvijezde koje tek dolaze kao i provjereni glazbeni znalci.

Velika prilika za mlade bendove

Valja istaknuti i da uz organizacijski tim RMF-a, punih devet godina, i uz male sponzore stoje dva velika i stamena- Grad Rovinj i njegova Turistička zajednica. Razlog tome, rekla je na pressici gradska pročelnica Edita Sošić Blažević, leži u kvaliteti programa, ali i činjenici da je to Festival drugačiji od drugih, i ne samo po izboru izvođača već zbog onog natjecateljskog dijela u kojem se mladim i neafirmiranim bendovima daje, ako ne već životna, onda zasigurno, velika poslovna prilika. A, osim prilike da zasjaju pod svjetlima reflektora, najbolji demo bend dobit će nagradu u vrijednosti od pet tisuća kuna, kao i pravo nastupa na jubilarnom i desetom izdanju Rovinj Music Festivala.

(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter