Rovinj: Centru za povijesna istraživanja 550 knjiga

Brat nadbiskupa mons. Antonija Vitalea  Bommarca Alvise Bommarco otkrio je spomen-ploču (N. O. R.)
Brat nadbiskupa mons. Antonija Vitalea Bommarca Alvise Bommarco otkrio je spomen-ploču (N. O. R.)

U Centru za povijesna istraživanja Rovinj održana je svečanost u povodu velike donacije knjiga koju je obitelj nadbiskupa mons. Antonija Vitalea Bommarca, na njegovo traženje i želju, sredinom prošle godine donirala Centru i njegovoj biblioteci.

U ime djelatnika, obitelji i suradnicima koji su pomogli u dopremanju vrijednih knjiga iz Italije zahvalio se direktor Centra Giovanni Radossi, kazavši da su one već katalogizirane i pohranjene u različitim sekcijama biblioteke. Valja istaknuti i da je riječ o 550 knjiga posvećenih povijesti Istre, Kvarnera i otoka Cresa, u kojemu je nadbiskup Bommarco rođen. Osim knjiga, biblioteka Centra za povijesna istraživanja obogaćena je publikacijama, posvetama i komentarima različitih autora koji su pisali o bogatom i iznimno sadržajnom životu i djelu nadbiskupa Antonija Vitalea Bommarca, koji je godinama bio čest i drag gost rovinjskog Centra za povijesna istraživanja.

Uz direktora Radossija o životu nadbiskupa govorili su i brojni gosti Licia Giadrossi-Gloria i Carmen Palazzolo Debianchi iz Zajednice Talijana Malog Lošinja, Udruge sa sjedištem u Trstu koje okuplja ezule s tog otoka, Don Maurizio Qualizza i Walter Arzaretti nadbiskupovi suradnici te Gianfranco Surdich, predsjednik Zajednice Talijana Cresa.

Svečanost je okončana otkrivanjem spomen-ploče u čast nadbiskupa Bommarca, koju je otkrio njegov brat Alvise, dok su ceremoniju atraktivnim nastupom uveličali i članovi rovinjskog KUD-a "Marco Garbin". (N. O. RADIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter