Rovinj: Boa i Havana zapečaćeni zbog buke

Prazni caffe bar Havana (A. POKRAJAC)
Prazni caffe bar Havana (A. POKRAJAC)

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja je na osam dana zatvorila noćni klub Boa na rovinjskoj rivi u samom centru te caffe bar Havana uz šetnicu na Obali Alda Negrija.

Budući da će se predstojeće subote i nedjelje održati gradska fešta Rovinjska noć, kada je u Rovinju najviše gostiju, vlasnici ovih lokala propustit će priliku ostvariti nemalu zaradu.

Unatoč obećanju, od Alena Lisice iz lanca noćnih barova Boa nismo dobili izjavu. Rječitiji je bio Marin Poropat, jedan od suvlasnika obrta koji vodi caffe bar Havanu. Riječ je o egzotičnom i dobro posjećenom baru sa 120 sjedećih mjesta, s pogledom na more, koji tijekom dana pušta laganu glazbu, a jednom tjedno ondje nastupaju glazbenici.

- Naš je bar zatvoren zbog prekoračenja buke od 12 decibela - sanitarna inspekcija nam je izmjerila 72 decibela, a dozvoljeno je 60. Naš je propust što smo puštali glazbu u 24.15 sati, 15 minuta duže od dozvoljenog. Na zapečaćenom šanku je oznaka sanitarne inspekcije pa nas mnogi pitaju jesmo li se pridržavali zdravstvenih uvjeta za služenja pića. Mislim da je naš lokal kolateralna žrtva noćnog bara Boa, na koji je bilo pritužbi okolnih stanara, kaže Poropat.

Kazna od tisuću kuna, kaže, sitnica je prema onome što će izgubiti na prometu. Uz dva vlasnika, u Havani sezonski radi sedam studenata.

Stanari koji žive oko Boe vele da su buku nastojali izbjeći stavljanjem čepića u uši, ali su im se zbog jake glazbe i basova u staroj zgradi tresli kreveti i namještaj. Najveći broj reklamacija Grad je zaprimio od hotela Residence Porta Antica u produžetku zgrade. U hotelu kažu da su i oni gostima davali čepiće za uši, ali nije pomagalo. (A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter