Rovinj: Bernardis ubijen ubodom u prsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je jucer nakon dojave lijecnice HMP Rovinj, u obiteljskoj kuci u Ulici Vijenac Franje Glavinica pronašla mrtvo tijelo 79-godišnjeg muškarca iz Rovinja.

Po nalogu županijskog državnog odvjetnika, policijski službenici obavili su ocevid te je utvrdeno kako je nepoznati pocinitelj tijekom jucerašnjeg dana ušao u obiteljsku kucu i 79-godišnjaku oštrim predmetom zadao ubodnu ranu u predjelu prsa, nakon cega se udaljio s mjesta dogadaja. Po završetku ocevida, mrtvo tijelo prevezeno je u pulsku Opcu bolnicu radi obavljanja obdukcije i utvrdivanja uzroka smrti.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici pronašli su osobu koja se dovodi u svezu s pocinjenim kaznenim djelom te se nad njim, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom iz Pule, provodi kriminalisticko istraživanje, objavila je danas policija.

Osumnjicen unuk

U ulici Franje Glavinica na broju 15 u Rovinju u cetvrtak oko 15 sati nasilnom smrcu život je skoncao 79-godišnji Antonio Bernardis, prvi rovinjski kinooperater. Prema prvim i neslužbenim informacijama za Bernardisovu je smrt osumnjicen njegov unuk, a okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija ostale su za sada potpuno nejasne.

Operativno - komunikacijski centar Policijske uprave istarske medije je o smrti starije muške osobe obavijestio tek oko 18 sati, iako je pazinski Centar 112 još u 15.08 sati zaprimio dojavu lijecnice rovinjske hitne medicinske pomoci da je muškarac preminuo nasilnom smrcu. Za pretpostaviti je da je netko od ukucana, uvidjevši da je starac ozlijeden, pozvao hitnu pomoc, medutim vec je bilo kasno. Ocevid je do kasno navecer obavljala rovinjska policija, a dežurni županijski državni odvjetnik nije izlazio na mjesto dogadaja.



Oko 19 sati, ispred kucnog broja 15 zatekli smo djelatnike rovinjske policajce.

- Oko 15 sati zaprimljena je dojava od djelatnika Hitne medicinske pomoci Rovinj o mogucoj nasilnoj smrti u Vijencu Franje Glavinica. U svojoj dojavi HMP je naveo i da je rijec o starijoj osobi, rodenoj 1933. godine, za koju sumnjaju da je preminula nasilnom smrcu. Slijedom dojave, djelatnici PP Rovinj izašli su na teren i ocevid je još u tijeku, rekao nam je nacelnik rovinjske policije Gianfranco Tromboni. On nam je takoder potvrdio da je rijec o nasilnoj smrti, ali nije nam mogao otkriti identitet muškarca kao ni je li on žrtva obiteljskog nasilja.

U Rovinju gotovo da ne postoji covjek koji ne poznaje ili nije cuo za Bernardisa koji je svoj citav radni vijek, još od davne 1949. godine, proveo "vrteci" filmove u kinima Gandusio i Roma. U mirovinu je otišao 1990. godine. (Napisala i snimila Nina ORLOVIC-RADIC )

Osumnjicenik na razgovoru u policiji

Prema rijecima Valtera Opašica iz PU istarske policija je na obavijesni razgovor dovela jednu osobu koja se povezuje sa Bernardisovom sumnjivom i nasilnom smrti, ne precizirajuci je li rijec o muškarcu ili ženi. Opašic nije mogao potvrditi niti je li posrijedi ubojstvo ili pak neko drugo kazneno djelo. Tijelo preminulog Bernardisa po nalogu županijskog državnog odvjetnika prevezeno je na odjel patologije pulske Opce bolnice radi obdukcije. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter