Rovinj: Bazeni za hotele Lone, Eden i Monte Mulini

Novi bazeni dizajn-hotela Lone, idejno rješenje Studija 3LHD
Novi bazeni dizajn-hotela Lone, idejno rješenje Studija 3LHD

Dovršeni su novi bazeni smješteni u zaštićenoj i prirodno očuvanoj rovinjskoj uvali Lone. Koncipirani su tako da su prirodni nastavak vanjskih prostora dva nova Maistrina hotela s pet zvjezdica - prvog našeg dizajn-hotela Lone i hotela Monte Mulini. Bazene će koristiti i gosti Edena, trećeg, obnovljenog hotela s četiri zvjezdice u elitnoj turističkoj zoni Monte Mulini.

Projekt su osmislili arhitekti zagrebačkog Studija 3LHD, autori u svijetu nagrađivanog Lonea, a obuhvaća kompleks vanjskih bazena s terasom – sunčalištem, bazenskim objektom, ljetnom pozornicom i restoranom. Kompleks čine tri bazena čija je površina veća od tisuću kvadrata. Tu su i relax i aquafun bazen, međusobno povezani slapom, te dva dječja bazena.

Bazeni imaju i dodatne atrakcije - ležeće, sjedeće i stojeće masaže, 25-metarsku stazu za plivanje, aqua aerobic i gejzire. U sklopu pratećeg bazenskog objekta nalaze se infopult, kabine za masažu, otvoreni bazenski bar i servisni prostori. Terasa je opremljena s tri grupe tuševa i kabina za presvlačenje.

Na najnižoj razini izgrađena je ljetna pozornica kao otvoreni natkriveni objekt za dječje predstave i večernja događanja. Terasa pozornice je integrirana s novouređenim restoranom Oleandar, koji je koncipiran kao prostor za opuštanje, zabavne aktivnosti i događaje.

Bazeni su izrađeni od lijevane specijalne mješavine bijelih protukliznih betona pa potom montirani na nosivu konstrukciju.

Uz izgradnju novog kompleksa bazena, koji se nastavlja na travnjak Edena, u ovom su hotelu rekonstruirani brojni wellness i fitness sadržaji. U potpunosti je rekonstruiran unutrašnji bazen. Uz postojeću finsku saunu, Eden je dobio još nekoliko vrsta sauna i kupelji, beauty centar i onaj za opuštanje.

U sve ove radove hotelijerska kuća Maistra je uložila 43 milijuna kuna. Usprkos čestim kišama, koje su gradilište bazena pretvarale u pravu kaljužu, graditelji iz varaždinske tvrtke Zagorje Tehnobeton i njihovi kooperanti su na vrijeme dovršili kompleks bazena i uredili okoliš.

Do sredine mjeseca dovršit će se cjelokupni ovogodišnji investicijski ciklus Maistre, vrijedan 240 milijuna kuna. Najveća investicija je u turističkom naselju Amarin, gdje su na mjestu starih izgrađeni novi apartmani, koji će podići kategoriju na četiri zvjezdice. Uz to, u Amarinu je obnovljena infrastruktura te rekonstruirani bazen i restorani uz obalu. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter