Rovinj: Bar uz swingersku plažu mora se rušiti

Grad Rovinj želi se riješiti imidža swingerske destinacije (Arhiva)
Grad Rovinj želi se riješiti imidža swingerske destinacije (Arhiva)

Nakon plombiranja gradilišta prošlog je tjedna građevinska inspekcija izdala investitorima, rovinjskoj tvrtci Tanka linija, u vlasništvu ruskih državljana, nalog za rušenje plažnog ugostiteljskog objekta Lifestyle Beach Bar & Club. Zadan im je rok od sedam dana od zaprimanja rješenja u kojemu to moraju učiniti.

Time je izgleda završena priča o Rusima koji su gradili objekt, ali i preuređivali okolni teren bez ijedne dozvole, na poljoprivrednom zemljištu koje je u zaštićenom obalnom pojasu i ulazi u pomorsko dobro.

Priče o pompozno najavljenom Beach Clubu je posebno zaintrigirala javnost i medije jer se izgradio u neposrednoj blizini plaže na Punti Križa koja se naziva swingerskim rajem, a svakog je ljeta glavna tema hrvatskih i inozemnih portala i tabloida.

Kada je priča o bespravnoj gradnji procurila u javnost, na teren je na prijave Grada Rovinja i Zelene Istre izašla građevinska inspekcija. Nakon što je investitorima 26. lipnja izdan nalog za zaustavljanje radova, prošli tjedan stiglo je i rješenje za rušenje nadstrešnice, točionika i podija, izgrađenih bez odobrenja.

Kvadratura plažnog objekta je oko 200 kvadrata, plus čelična konstrukcija i nadstrešnica, a tu su i tuševi, WC-i i mala bina.

- Bez obzira na to što se radi o privatnoj parceli, za bilo kakvu gradnju na pomorskom dobru potrebna je koncesija. Kada su radovi već započeli, poslali su nam pismo, ali takvog sadržaja da to ne treba suvišno komentirati. Bespravni graditelji tražili su sastanak nakon što su već počeli graditi, rekla nam je Maria Črnac Rocco, glasnogovornica Grada.

U Gradu Rovinju je pak održan sastanak s predstavnicima Turističke zajednice, Valalte i Maistre, koji u neposrednoj blizini Punte Križa imaju visokokategorizirana turistička naselja. Iz Grada poručuju da će poduzeti sve raspoložive mjere, od postavljanja tabli o zabrani swingerskih orgija na tamošnjim plažama, do intervencija gradskih radara i policije, ne bi li se riješili imidža svingerske destinacije. (A. POKRAJAC)

ČITAJTE VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter