Rovinj: Bagamiju još 3 godine zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roberto Riggi (45) zvan Bagami iz Rovinja na Opcinskom sudu u Rovinju osuden je na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora, i to nakon što je u prosincu 2010. najprije provalio u stan, zatim razbijao po rovinjskom kaficu Champion, prijetio voditelju tog kafica, a na koncu prijetio i bacao boce na policajce.

Bagami je najprije 21. prosinca izmedu 17 i 20 sati u rovinjskoj Ulici Trevisol na broju 10 nasilno ušao u stan iz kojeg je otudio suncane naocale, rucne satove, mobitele, TV karticu za satelitski prijemnik, bocu likera, torbicu s CD diskovima te oko dvije tisuce kuna.

Istog je dana oko 23 sata u caffe baru Champion u Ulici Joakima Rakovca u Rovinju voditelju kafica rekao da mu je njegov brat dužan 10 tisuca kuna. Potom je izvadio nož, zabio ga u drveni šank i rekao da ce razbiti i zapaliti kafic ako mu ne daju tri tisuce kuna.

Potom je sa šanka uzeo kuhinjski nož te je poceo njime mahati prema voditelju kafica govoreci mu: "Vidi, kako je lijep ovaj nož". Voditelj kafica je u tom trenutku pobjegao van i pozvao policiju. Medutim, Bagami se nije smirio.

Oko 23.30 sati razbio je staklo na ulaznim vratima kafica, na vratima skladišta, stakleni akvarij, više caša, boce, oštetio je LCD televizor, mašinu za kavu, pet slika, platno za projektor, klupe, stolove i navlake te je iz blagajne uzeo 1.125 kuna. I nakon što je došla policija Bagami je nastavio divljati. Mahao je prema policajcima s nožem u ruci govoreci im da udu u kafic ako smiju.

Osim toga, na policajce je bacao i boce, a kada je jedan od njih krenuo uhititi ga, ovaj je prema njemu krenuo nožem, no policajac mu ga je iz ruke izbio palicom. Nakon što je konacno savladan, Bagami je jednom od policajaca rekao da ce ga ubiti te da ce za to odležati i deset godina ako treba. Prijetio je i da je sav krvav te da ce ga pljunuti u lice.

Bagamiju ce se u zatvorsku kaznu uracunati vrijeme koje je proveo u pritvoru, a sud ga je oslobodio placanja troškova kaznenog postupka. Izrecena mu je i zaštitna mjera obaveznog lijecenja od ovisnosti o alkoholu i opojnim drogama.


Riggi poznat po incidentima

Riggi je sredinom srpnja 2008. prijeteci zarazom HIV-om demolirao kafic Ex novo u sklopu rovinjske Zajednice Talijana te još dva kafica, pri cemu je sam sebi nanio ozlijede nožem. Za kaznena djela prenošenja zaraznih bolesti, dovodenje u opasnost života i imovine, prijetnje te uništenja tude stvari pravomocno je u prosincu 2009. osuden na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a izrecena mu je i mjera obveznog lijecenja od ovisnosti o drogama.

Prije ovog pohoda u srpnju 2008. ekscese je izazvao i u lokalima na Obali palih boraca, a razbio je i staklo na vratima Konzumova marketa na Trgu maršala Tita. Zimi te godine prijetio je da ce plinskim bocama dignuti stan u zrak.


Podijeli: Facebook Twiter