Rovinj: 81-godišnjak vodom uništio nećakinjin stan?

Nikola Ivezić je vlasnik lijevog dijela kuće u Ulici Laco Sercio
Nikola Ivezić je vlasnik lijevog dijela kuće u Ulici Laco Sercio

Na rovinjskoj adresi Laco Sercio na Uskrs je provaljeno u stan te je u kuhinji puštena voda i začepljen odvod, uslijed čega su prizemlje i suteren potpuno potopljeni. Po izjavi vlasnice stana Nataše Pešut Odobašić (39) iz Zagreba, to je nedjelo njezinog tetka, 81-godišnjeg Nikole Ivezića iz Rovinja, poznatog po prošlogodišnjoj potjeri za njime po osječkim ulicama i postavljanju bombe 2004. godine na balkonska vrata šogorice u Rovinju.

Uz to, kažnjavan je i za teško ozljeđivanje Pešut Odobašić. Nije poznato gdje se Ivezić nalazi, a policija ga je tražila i u stanu u Zagrebu, na Sigetu.

Policija rovinjski slučaj vodi kao da je riječ o nepoznatom počinitelju. Na upit imaju li osumnjičenika, u policiji su kazali da trenutno nemaju, ali i da nisu gotovi s istražnim radnjama te da materijalna šteta još nije procijenjena.

Pešut Odobašić, vlasnica stana, ispričala nam je kalvariju koju je njezina obitelj prošla s Ivezićem, uvjerena da je i ovaj slučaj njegovo djelo.

- Ivezić mi je 1999. godine razbio nos i za to mi dan-danas plaća odštetu. Sustavno je godinama maltretirao moju sada pokojnu strinu Anku, s kojom je bio u braku 30 godina, čak i nakon što je otišla od njega i preselila se u naš dio kuće. Tada joj je stavio bombu na vrata. Maltretirao je Anku, iako je bila bolesna, sve do njezine smrti u rujnu prošle godine.

Ima podosta stvari koje nismo prijavili policiji, kao što su manje štete i prolijevanje urina po terasama te zaštopavanje kanalizacije prošlog ljeta, kaže Pešut Odobašić. (piše i snimio M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter